Bisschop erkent Mariale verschijningen in Argentinië

Mary of the Rosary of San Nicolas

Mary of the Rosary of San Nicolas

Hector Cardelli, bisschop van San Nicolás, concludeerde op zondag 22 mei de Misviering met de aankondiging dat hij de verschijningen van Maria van de Rozenkrans van San Nicolás erkend als zijnde “bovennatuurlijk van karakter” en “waardig om geloofd te worden”.

San Nicolás de los Arroyos, of kortweg San Nicolás, is een stad in Buenos Aires Argentinië die ook wel eens ‘de stad van Maria’ genoemd wordt. Maria verscheen daar voor het eerst met het Kindje Jezus op haar arm in 1983 aan Gladys, een doodgewone moeder van twee kinderen, die toen op haar kamer de rozenkrans aan het bidden was. Gedurende zeven jaar ontving Gladys onderricht van de Allerheiligste Maagd.

De boodschappen van de Maagd handelen vooral over onderwerpen zoals vrede, berouw, het belang van de Sacramenten en het dichter tot Christus naderen. Sommige boodschappen hebben echter ook een apocalyptisch karakter en voorspellen grote beroering voor de mensheid.

Volgens Michael O’Neil, beheerder van de website MiracleHunter.com, is de erkenning van de verschijningen door de bisschop als dusdanig bijzonder “aangezien San Nicolás hierdoor in dezelfde lijn van Lourdes, Fatima en Guadeloupe komt te liggen.” Hij voegt daar aan toe “dat de bisschoppen doorgaans wachten om Hemelse boodschappen goed te keuren tot de verschijningen afgelopen zijn of de zienster gestorven is.” Tot op vandaag vinden nog altijd verschijningen van Maria plaats in San Nicolás.