Enige kruis in Europees Parlement naar rommelkamer verplaatst

kruisparlement

In het Europees Parlement is een kunstzinnig metalen kruis weggehaald uit het centrale gebouw en volgens Arne Gericke weggezet in de ‘rommelkamer’ van het gebouw. De Duitse Europarlementariër is hier verbolgen over, omdat dit het enige openbare christelijke symbool was in het gebouw.

Gericke heeft zich hierover beklaagd bij secretaris-generaal Klaus Welle en eist dat het beeld wordt teruggeplaatst op een representatieve plek. Volgens hem staat het beeld voor “vrede, verzoening en tolerantie over grenzen van religie en volken heen.” Het anderhalve meter hoge metalen kruis stond sinds oktober 2014 in de gang, tussen de belangrijkste vergaderzalen.

De huidige plek vindt de afgevaardigde van de familiepartij onwaardig. Het staat nu “ingeperst tussen een vluchtdeur een oude telefoon en de brandblusser”. Dit zegt volgens Gericke helaas veel over het belang dat in het Europees Parlement wordt gehecht aan het christelijk geloof.

Woordvoerster Marjory van den Broeke van het Europees Parlement liet in een reactie weten dat het kruis op die prominente plek stond vanwege de Art Exhibition, een recent gehouden kunsttentoonstelling. De verplaatsing van het kruis had er vooral mee te maken dat er ruimte gemaakt moest worden voor een nieuw object. Bovendien staat het nu volgens Van den Broeke op een “rustigere en geschiktere plaats” dan middenin de Art Exhibition.

Bron: CVandaag.nl