Apostasie

Nieuwe Filipijnse president noemt bisschoppen ‘hoerenzonen’; stelt 3-kindbeleid voor

rodrigo

De nieuw verkozen president van de Filipijnen, Rodrigo Duterte, stelde afgelopen zondag een 3-kindbeleid voor, nadat hij de bisschoppen van zijn land had uitgescholden.

“Ik wil slechts drie kinderen voor elke familie,” zei Duterte, die in juni officieel wordt aangesteld. “Ik ben een christen [dat zijn maar woorden!, nvdr], maar ik ben een realist, zodus moeten we iets doen met overpopulatie. Ik zal de opinie of het geloof van de Kerk aan mijn voeten vegen.”

Volgens Reuters kwamen deze opmerkingen juist een dag nadat hij de Katholieke bisschoppen had uitgescholden voor “hoerenzonen”, waarbij hij retorisch vroeg: “Zijn jullie niet beschaamd? Jullie vragen zoveel gunsten, zelfs van mij,” en hij verklaarde de Katholieke Kerk “de meest hypocriete instelling.”

Duterte, een omstreden figuur was al een aantal keer negatief in het nieuws gekomen. Zo noemde hij Bergoglio ook al een “hoerenzoon” toen hij vast kwam te staan in de files die werden veroorzaakt door diens bezoek aan het land. Later haalde Duterte zelfs de internationale pers door uitspraken die hij deed naar aanleiding van de moord en groepsverkrachting van een Australische vrouwelijke missionaris bij een gevangenisopstand in Davao in 1989, waarop hij grappend aangaf het vreselijk te vinden, ook omdat hij als burgemeester “toch wel als eerste aan de beurt had mogen zijn.”

Steve Phelan, de directeur van de missiecommunicaties van Human Life International, zei dat “de pro-lifers in Filipijnen geen millimeter mogen toegeven, als het er op aankomt om zich te verzetten tegen populatiecontrole.”

In 2012 werd in de Filipijnen de RH-wet ingevoerd, voor verantwoord ouderschap en reproductieve gezondheid, die overheidsziekenhuizen dwingt om gratis contraceptie te voorzien. Toen werd ook een 2-kindbeleid voorgesteld, maar dat werd toen afgewezen. De RH-wet garandeert de legaliteit van de contraceptie in heel het land. Eerder hadden enkele lokale overheden de verkoop en verspreiding van contraceptie in overheidsziekenhuizen verboden. De wet beveelt ook sekseducatie in de scholen.

Abortus is nog niet officieel gelegaliseerd in de Filipijnen, maar naar schatting worden er jaarlijks 400.000 clandestiene abortussen uitgevoerd, door middel van abortieve massage of andere huis-tuin- en keukenmiddelen. Daarbij is het niet ongewoon dat de moeder mee met het kind sterft.

Bron: Life Site News

Een kort citaat uit het Boek der Waarheid:

Ik zal elke natie slaan naar de mate van het aantal onschuldigen dat zij vermoord hebben. Als Ik niet ingrijp, zullen jullie naties al snel door het Beest verslonden worden en zal er niemand overblijven. Jullie moeten weten dat de zonde de aarde zodanig aangetast heeft, dat er nog slechts een sprankeltje licht overblijft. Dat licht is het Licht van God en het is aanwezig in Mijn Zoon en Zijn mystiek Lichaam. Jullie zonden blijven Hem geselen, en dat zal escaleren tot aan het stadium waarin Zijn Kerk gekruisigd zal worden. Wanneer dat gebeurt, zal de duisternis neerdalen en dan zal het einde aanbreken. Mijn woede heeft zijn grenzen bereikt. Jullie gebeden zullen helpen om een deel van de straf – die Ik op deze ondankbare wereld en op die verdorven zondaars zal neerwerpen – te matigen, maar niet alles want deze straffen moeten plaatsvinden zodat Ik kan beletten dat deze plannen jullie verderven. Als Ik niet zou proberen om de verspreiding van dergelijke gruwelen een halt toe te roepen, zou er geen wroeging zijn. Geen schaamte. Geen besef van het feit dat Ik, God de Allerhoogste, leven schep en het wegneem overeenkomstig Mijn Wil. Niemand anders heeft de macht om hetzelfde te doen. Mijn toorn heeft zich door de eeuwen heen aan Mijn kinderen getoond, maar tot nu toe hebben jullie de straffen weerstaan, die Ik nu in stromen zal doen neerkomen op diegenen die schuldig zijn aan de invoering van de abortuswet. (God de Vader, 29 mei 2013)

5305-typhoon-haiyan

Superthyfoon Haiyan die richting de Filipijnen raast, november 2013. De meest krachtige tyfoon ooit gemeten.

Categorieën:Apostasie