Bergoglio’s voetbal-schrijn in het Vaticaan

partita_interreligiosa_d0

Dat Bergoglio niet vies is van voetbal kon u al lezen in onze sectie “Bergoglio en de voetbal“. Zo organiseerde hij in 2014 nog een interreligieuze voetbalmatch voor de vrede. Ook ons artikel over Bergoglio’s audiënties met hoge piefen, geeft hierin verder inzicht. Zo had hij naast de talrijke audiënties met voetbalploegen en steenrijke voetbalsterren, zelfs een audiëntie met de intussen verguisde Sepp Blatter, de president van de FIFA, de internationale voetbalbond.

Enkele dagen geleden nog had Bergoglio een ontmoeting met de ploeg van AC Milan en Juventus.

ball

Bergoglio blijkt nu zelfs een heuse vitrine of ‘schrijn’ in het Vaticaan te hebben, waar alle voetbal-items tentoongesteld staan.

football shrine in Vatican