Syrische Christenen voelen zich in de steek gelaten door Bergoglio

bergogliokoran
Bergoglio leest in de Koran in een moskee in Istanbul.

Drie Syrische Christelijke vluchtelingen zeggen dat ze in de steek werden gelaten door Bergoglio nadat het Vaticaan hen had verteld dat ze van het Griekse vluchtelingenkamp naar Rome zouden overgebracht worden, maar Bergoglio toen ineens drie Moslimfamilies koos om mee te nemen in de plaats.

Volgens de Mail Online, waren Roula en Malek Abo en hun vriend Samir opgetogen dat ze verteld werden dat ze onder de 12 door het Vaticaan geselecteerden waren. “Ze zeiden ons dat ze ons naar Italië zouden meenemen, dat we onze valies moesten maken en hun de volgende dag ontmoeten,” legde de 22 jarige Roula Abo uit. “Het was zo geheim, ze vertelden het tegen niemand en we werden gezegd om het geheim te houden.”

Hun opgetogenheid was al snel voorbij toen ze verteld werden dat ze de volgende dag niet mee zouden genomen worden naar Rome omdat er iets niet inorde was met hun registratiepapieren.

“Ik was zo blij om naar Italië te gaan, het was zo’n opluchting. Ze boden mij een toekomst aan, en dan 24 uur later namen ze het weer weg. Ze hadden me zelfs verteld dat na enkele maanden ik zou herenigd kunnen worden met mijn familie en dat ze het zouden regelen dat ze kunnen overkomen van Damascus. ”

Roula, Malek en Samir zien nu de mogelijkheid onder ogen van gedeporteerd te worden naar Turkije, terwijl ze wachten op de behandeling van hun asielaanvraag. De drie vluchtten van Quamishli in Syrië, in maart, nadat ze hoorden dat IS Christenen in Raqqa onthoofdde. Ze arriveerden in Lesbos op 1 april, 10 dagen nadat de EU een akkoord bereikte om asielzoekers terug naar Turkije te sturen.

“Als ze dit voor 12 mensen kunnen doen, dan kunnen ze dat ook voor meer mensen doen. En als je beloofd hebt om mensen mee te nemen, zal dan zoiets als registratiepapieren in je weg staan?,” aldus nog Roula.

http://www.christianpost.com/news/syrian-christian-refugees-fleeing-isis-let-down-pope-francis-taking-11-muslims-rome-162584/#DMeBqFJXWEb6VGoJ.99


De Christenen in het Midden-Oosten zijn de échte slachtoffers van de oorlog en vervolging door IS, zij worden daar tot slaaf gemaakt en verkracht, vermoord en verjaagd. En wat doet Bergoglio: allemaal Moslims meenemen. Een puur politieke stunt.

Wat zegt Christus?

Wanneer hebben we U als vreemdeling gezien en U opgenomen, of naakt en hebben we U gekleed? Wanneer hebben we U ziek of in de gevangenis gezien en zijn we naar U toe gekomen?” De koning zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie, alles wat je voor één van deze minste broeders van Mij (dat zijn dus: Christenen) hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan.” (Matt. 25, 38-40)