Heiligschennis

Basiliek van Sint Vincent in Metz, Frankrijk, omgetoverd tot nachtclub

nachtclubkerk

Op Pasen werd de Basiliek van Sint Vincent in Metz, Frankrijk, voor de gelegenheid omgetoverd tot een nachtclub. Het oude gotische gebouw dat dateert van de 14de eeuw werd door een nachtclub promotor ingepalmd, met als doel het in een danszaal te veranderen, met de goedkeuring van het stadsbestuur van Metz. De promotor, Irenaeus Sutter, doet alsof het allemaal onschuldig is en begrijpt de negatieve reacties niet, die zo’n 20% van de honderden mails omvatten van diegenen die hem contacteerden.

De Franse overheid controleert en steunt kerkelijke eigendommen, een spijtige toestand die reeds bestaat sinds 1905. Daardoor kunnen ze ook makkelijk worden vrijgegeven voor zo’n evenementen. Zelfs wanneer ze ontrokken worden aan de eredienst, blijven deze gebouwen de symboliek van het Christelijk geloof bevatten. En opportunisten drijven er dan maar al te graag de spot mee, in de ‘geest’ van de wereld.

Categorieën:Heiligschennis

1. Dit is ook in Belgie aan het gebeuren kerken worden nachtclubs en musea en winkelcentra’s dit gegeven komt door de leegloop van kerken waar niemand iets aan doet integendeel men is zelfs blij met een kleinere en mindere kerken en ik zeg dan sluit dan maar heel de bazaar en we zullen wel bidden in onze huizen zolang dat dat nog kan . Shalom