Relikwie van de Doornenkroon in Italië heeft gebloed op Goede Vrijdag

thornJezus9

Een doorn die van de Doornenkroon van Christus genomen is, en die traditioneel bloedt telkens wanneer Goede Vrijdag op 25 maart valt, heeft dit jaar opnieuw gebloed in Andria, Italië.

Bisschop Raffaele Calabro, Bisschop Emeritus van Andria in de provincie Apulia, Italië, heeft op 29 maart bevestigd dat de doorn heeft gebloed. “Het mirakel is begonnen, het wonder is onderweg,” zei Mgr. Calabro. De doorn wordt in de relikwiehouder bewaard in de kathedraal van Andria sinds 1308.

Een commissie die het mirakel observeerde, bevestigde de vorming van drie” sferische formaties” op de doorn en dat aan de basis van de doorn het residu (bloedresten) van het voorgaande mirakel in 2005, zich hernieuwt heeft.

De vorige keer dat het mirakel van het bloeden plaatsvond was in 2005, en de volgende keer zou het pas in 2157 opnieuw gebeuren. De mirakels werden waargenomen sinds 1633.

Bisschop Calabro dankte God “voor wat Hij doet, want het mirakel is een geschenk van de liefde van God en is een teken van Zijn liefde voor deze gemeenschap.”

 

thornJezus

thornJezus2

thornJezus4

thornJezus5

 

http://www.catholicnewsagency.com/news/italys-bleeding-thorn-marks-the-coincidence-of-good-friday-annunciation-27072/