Kardinaal Kasper over de Post-synodale Exhortatie: ‘Het zal het begin markeren van de grootste revolutie in de Kerk in 1500 jaar’

kasperandpope

De Post-synodale apostolische exhortatie die Bergoglio morgen zal ondertekenen, zal pas na Pasen vrijgegeven worden. Pater Lombardi, de woordvoerder van Bergoglio, zei dat de exhortatie zou kunnen gepresenteerd worden in de tweede of de derde week van april.

Kardinaal Kasper zei over de komende exhortatie het volgende: “Het document zal het begin markeren van de grootste revolutie ervaren door de Kerk in 1500 jaar.”

Eerder deze maand berichtten insiders dat ze geschokt waren door de inhoud van de exhortatie.

En in januari raakte al bekend dat de exhortatie voornamelijk geschreven werd door Bergoglio’s rechterhand, Aartsbisschop Fernandez van Buenos Aires. Een erkende theoloog liet toen ook weten dat hij “diep geschokt” was door de ontwerptekst. De Congregatie van de Geloofsleer bestudeerde toen ook het document en stuurde Bergoglio een 40 bladzijden lange nota met doctrinaire opmerkingen, maar Bergoglio legde dit naast zich neer.