Jaar van de valse barmhartigheid

Aartslelijke ‘kruisweg van Botero’ arriveert in Rome n.a.v. het ‘Jaar van barmhartigheid’

kruisweglelijke1

Sinds kort is de kruisweg van de Colombiaanse artiest Botero gearriveerd in Rome, naar aanleiding van het ‘Jaar van barmhartigheid’. Botero is een man die zichzelf omschrijft als ‘soms gelovig’ en soms niet. Hij focuste op thema’s betreffende het alledaagse leven en grote onderwerpen in de kunstgeschiedenis.

Deze “kunst” werd gemaakt vanuit het perspectief van een gewone persoon, een niet-religieuze, zelfs een wat heidense visie. Hij “mixte geschiedenis met de hedendaagse realiteit”, zo wordt een groen gekleurde en dik uitgevallen ‘Christus’ afgebeeld als zijnde gekruisigd in het Central Park in New York. Alle personages in de schilderijen worden overigens als dik afgebeeld.

1 antwoord »

  1. Het is het belachelijk maken van jezus kruisdood . Jezus heeft veel geleden op het kruis hij hing dar als een stuk rauw vlees vol bloed en zijn huid was aan flarden geslagen door de vele geselingen. Ik weet niet of men zoiets kunst kan noemen het is meer satire van de zogenaamde kunstenaar. Shalom