Etnische zuivering in Irak: door Iran gesteunde milities nemen Christelijke kerken en huizen in beslag

christianpersecutioniraq

CBN news meldde op 19 februari dat milities gesteund door Iran Christenen dwingt Bagdad te verlaten. Christelijke kerken, huizen en bedrijven worden in beslag genomen, waardoor de Christenen uit hun woongebied worden verjaagd, ten zuiden van de stad. Kerkleiders spreken van etnische zuivering, en Christelijke leden van het parlement bevestigen dat. Eerder al werden Christenen verjaagd uit hun huizen in het noorden van Irak, zoals in Kirkoek en Mosul, door leden van IS.

In het interview zegt Dr. Walid Phares dat de milities Bagdad zuiveren van alles wat volgens hen sektarisch is, en niet bij de Islam past. Er zijn vele berichten van mensen die gewond werden, maar dit is nog niet vergelijkbaar met de gruwel van IS. De overheid van Irak blijft echter toekijken zonder in te grijpen.

ETHNIC CLEANSING IRAQ: Iranian-backed Muslim militia seizing Christian churches and homes in Baghdad