Amerikaans presidentskandidaat Bernie Sanders: ‘Paus Franciscus is een socialist, net zoals ik’

CLEAR LAKE, IA - AUGUST 14: Democratic presidential candidate Sen. Bernie Sanders speaks at the Iowa Democratic Wing Ding August 14, 2015 in Clear Lake, Iowa. The Wing Ding is held at the historic Surf Ballroom, where Buddy Holly and Ritchie Valens played their final concert, and featured Democratic presidential candidates Hillary Clinton, Sen. Bernie Sanders (I-VT), Martin O’Malley and Lincoln Chaffee. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

De democratische presidentskandidaat Bernie Sanders zei dat Paus Franciscus een socialist is, net zoals hij. Sanders is al lang een fan van de Argentijn, maar commentaar in een interview met het Katholieke netwerk Salt and Light, gaat een stap verder dan vorig eerbetoon.

“Wat het betekent om socialist te zijn, in de zin van waar de paus over praat, waar ik over praat, is zeggen dat we ons best moeten doen en ons leven leiden op een manier dat menselijk lijden kan verlichten, dat niet de inkomensongelijkheid en rijkdom vermeerdert.”

Toen de interviewer, Rosica, de linkse presidentskandidaat vroeg of hij dacht dat Franciscus een socialist was, zei hij “ja”.  “Wanneer de paus spreekt over rijkdom die moet gebruikt worden om mensen te dienen, en niet als doel op zichzelf, dan ga ik daarmee akkoord.”

Sanders ging verder: “Ik zal heel duidelijk zijn over mijn onenigheden met de Katholieke Kerk, maar ik denk dat de paus een historische rol speelt, komend op het exacte juiste moment in de menselijke geschiedenis, waar zijn stem een diepe impact heeft, niet enkel op ons land, maar over heel de wereld.”

Hij prees Bergoglio over zijn kritiek op de enorme inkomensongelijkheid in de wereld, en de afgoderij van geld. “Is het niet belangrijk om te spreken over de armen, de daklozen en de werklozen? Ja, maar de paus gaat nog dieper dan dat. En hij vertelt over hoe we niet ons leven zouden moeten spenderen zoekend naar meer en meer geld, en onze rug keren naar de mensen in nood, en dat raakt me heel diep.”

De internetkrant Fortune meldde op 19 februari dat Sanders in 2015 ruim $16 miljoen ontving aan donaties van werklozen, om zijn presidentscampagne te steunen. In totaal raapte hij $73 miljoen bij elkaar in 2015.

 

http://www.christiantoday.com/article/pope.francis.is.a.socialist.like.me.says.bernie.sanders/80480.htm

http://fortune.com/2016/02/19/bernie-sanders-unemployed/

(Photo by Win McNamee/Getty Images)