IS beveelt volgelingen aan zich te vermommen als Christen

ister

Aanhangers van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) die in het Westen aanslagen willen plegen, moeten zich eerst als christenen voordoen.

Zo komen ze niet zo snel onder verdenking. Dat beveelt een nieuwe brochure van IS aan met tips om “de islam aan de overwinning te helpen”.

Het pamflet van 58 pagina’s is getiteld Veiligheidsrichtlijnen voor afzonderlijke Muhajedin-strijders. Onder andere wordt aanbevolen af te zien van een baard en religieuze kledij. In plaats daarvan kan de potentiële terrorist beter een kruis om de hals dragen. Als je terreur voor de islam wil beoefenen “is het toegestaan een ketting met een christelijk kruis te dragen”. Alleen als je een islamitische naam in je paspoort hebt, kun je dat beter niet doen. Voor de verovering van Europa zet IS zet dus mede in op autochtone bekeerlingen, zoals Katholiek Nieuwsblad al eerder signaleerde.

De terreurorganisatie zegt met grotere intensiteit aanslagen in de westerse wereld voor te bereiden, vooral in landen die de door de VS geleide luchtaanvallen op IS-stellingen in Syrië en Irak ondersteunen. Daar zijn de terroristen bezig een heerschappij vestigen waarin de islamitische wet met geweld wordt opgelegd. Christenen die weigeren moslim te worden, moeten een extra persoonsbelasting betaling, of worden gedood. Meisjes en vrouwen worden op markten als seksslavinnen aan de IS-strijders verhandeld.

Bron: Katholiek Nieuwsblad