Staatssecretaris Parolin: ‘Heilig Jaar open voor Moslims’

parolin1

Op 16 november vertelde de Staatssecretaris van het Vaticaan, Pietro Parolin, in een interview met de krant La Croix naar aanleiding van de aanslagen in Parijs:

“Zoals de paus zei, is er geen rechtvaardiging voor wat er gebeurde. Het zal tijd nemen voor de mensen om zo’n vreselijke schok te boven te komen. Ik ben geraakt door de kracht van de reactie van de Franse autoriteiten. Er is een verlangen om te blijven leven waar de terroristen het wilden verstoren en kapot maken. Als reactie is een algemene mobilisatie van Frankrijk, van Europa, van de hele wereld nodig. Een mobilisatie van alle mogelijke middelen van beveiliging, van politiemachten en van informatie, om het kwaad van dit terrorisme uit te roeien. Maar ook een mobilisatie die alle spirituele bronnen omvat, om een positief antwoord te bieden aan kwaad. Dat door educatie gaat om haat te verwerpen, om antwoorden te geven aan jonge mensen die vertrekken voor de jihad. Het is noodzakelijk om alle spelers, zowel politiek als religieus, nationaal en internationaal, bijeen te roepen. Er is een grote nood om dit samen te bevechten. Zonder deze vereniging, zal deze moeilijke strijd niet gewonnen worden. En het is belangrijk om de Moslimgemeenschap erbij te betrekken, zij moeten deel van de oplossing zijn.”

Parolin besloot: “In deze wereld, verscheurd door geweld, is het nu het juiste moment om een offensief van barmhartigheid te lanceren. Het is te begrijpen dat na de aanslagen er gevoelens van wraak zijn, maar we moeten vechten tegen dit gevoel. De paus wil dat het Jubileum helpt om mensen oog om oog te zien, om elkaar te begrijpen en haat te overstijgen. Na deze aanvallen, werd dit doel versterkt. We krijgen barmhartigheid van God om deze houding aan te nemen tegenover anderen. De Barmhartige is ook de mooiste naam voor God voor de Moslims, die zouden kunnen betrokken worden in dit heilig jaar, zoals de heilige vader verlangt.”


 

Echter, lezen we uit de H. Schrift, Luc. 13, 1-9:

Op dat ogenblik kwamen er mensen bij Jezus met het bericht over de Galileeërs van wie Pilatus het bloed met dat van hun offerdieren had vermengd. Hij zei daarop: ‘Denkt u dat deze Galileeërs grotere zondaars zijn geweest dan alle andere Galileeërs, omdat hun dit is overkomen? Geen sprake van. Maar als u zich niet bekeert, zult u allemaal, net als zij, omkomen.  Of die achttien die gedood werden toen de Siloam-toren instortte, denkt u dat zij schuldiger zijn geweest dan alle andere inwoners van Jeruzalem? Geen sprake van. Maar als u zich niet bekeert, zult u allemaal, net als zij, omkomen. Hij vertelde deze gelijkenis: ‘Iemand had in zijn wijngaard een vijgenboom staan. Hij kwam kijken of er vruchten aan zaten, maar vond er geen.  Toen zei hij tegen de wijngaardenier: “Dit is nu al het derde jaar dat ik kom kijken of er aan deze vijgenboom vruchten zitten, en er geen vind. Hak hem maar om. Waarom zou hij de grond nog verder in beslag nemen?” De wijngaardenier antwoordde: “Mijn heer, laat hem dit jaar nog staan, zodat ik de grond eromheen kan omspitten en bemesten. Wie weet draagt hij dan volgend jaar vrucht. Zo niet, hak hem dan maar om.”

En uit het Boek der Waarheid:

Jezus Christus, 8 maart 2013:

Als de zaden van gruwel eenmaal zijn geplant, zullen de veranderingen drastisch zijn. Kort daarna zal hij [de Valse Profeet] aankondigen dat hij een eensgezinde Katholieke Kerk zal verenigen met alle andere religies en geloofsgemeenschappen.

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/giubileo-2015-44702/