Terwijl Bergoglio oproept om (moslim-)migranten te omarmen staan Moslims te prediken op het St-Pietersplein

isisstpietrs

Twee vrouwen in een boerka en drie jonge mannen met baarden. Ze weerstaan de hete middag en de zwoele lucht om voor meer dan een kwartier foto’s te nemen met als achtergrond de gevel van de St-Pietersbasiliek en de koepel van St-Pieter. Een islamitische familie, die zoals duizenden toeristen elke dag een paar foto’s maakt tijdens hun vakantie, als aandenken. Het is een toenemend beeld dat men in Rome te zien krijgt. Een beeld dat zeer ongewoon was tot enkele jaren geleden.

Meer en meer moslims naar St-Pieter in Rome

Er is een groot verschil tussen deze vrij onschuldige beelden en wanneer een bebaarde man gefotografeerd werd op het St-Pietersplein met een zwarte vlag van Islamitische staat. Of de fotomontage met de zwarte vlag op de obelisk van St-Pieter, dat op het internet gepubliceerd werd als propaganda voor IS. De islamisten zijn in het centrum van het christendom. Het zijn beelden die de wereld rondgingen en wat huiver veroorzaakten.

isisvlag

Als je wandelt door de meest bezochte straten rond het St-Pietersplein, zul je zien dat de vele Moslims daar, inclusief in het bijzonder de Salafisten en Wahhabisten, zeer gewoon zijn en toegelaten worden om op het St-Pietersplein te komen. Sommigen van hen lijken als spionnen en voorbodes van dingen die gaan komen. In de buurten rond het Vaticaan vestigen zich meer en meer Moslims. Hier en daar worden zaken (zoals kebabs) geopend, die gerund worden door Bengalis, Pakistanen, Tunesiërs of een andere Moslim.

“Hou je van Allah?”

In de wekelijkse bijdrage Venerdi van de dagelijkse krant La Republicca, heeft Vaticanist Filippo Di Giacomo een artikel geschreven: “Er is een toenemende sterkere aanwezigheid van Islamitisch gebed rond St. Pieter,” waarbij hij schreef over de toename van Moslims in Rome en in de straten rond het Vaticaan. Di Giacomo meldde ook dat het meer en meer normaal wordt dat groepen van mannen in oosterse kledij en baarden selfies maken voor de St-Pietersbasiliek. Met één hand houden ze hun smartphone, met de andere maken ze een overwinningsteken. Di Giacomo beschreef in het bijzonder de gebaarde mannen die toeristen en inwoners in de straten en pleinen rond het St-Pietersplein vragen: “Wil je Allah? Hou je van Allah?”

Van 9 uur in de morgen rekruteren Moslims elke dag mensen voor de Islam, in de schaduw van de St-Pietersbasiliek. Ze houden de Koran in de lucht en dragen hangende posterborden die Allah en de Islam promoten. Deze taferelen worden nu regelmatig gezien in Europese steden. Tevens in Rome nodigden gebaarde mannen andere Moslims uit om te bidden tot Allah.

Terwijl hun medegelovigen in het Midden Oosten en Afrika Christenen vervolgen, verkrachten, vermoorden en hen in ballingschap drijven, houden de Islamisten zich ongemoeid bezig met het verkondigen van hun geloof op het St-Pietersplein. “Terwijl het Vaticaan discussieert, heeft de Vaticaanse buurt reeds de grootste concentratie van Islamitische gebedshuizen in heel Rome,” zei Di Giacomo.

(foto boven is niet in Rome genomen, nvdr)