Bergoglio zegt dat priesters abortus mogen vergeven tijdens ‘heilig jaar’

abortus1

Bergoglio liet verstaan dat priesters abortus mogen vergeven tijdens het heilig jaar. Op zich is daar niets mis mee, als de persoon in kwestie werkelijk spijt heeft, berouw toont en oprecht gaat biechten dan zal God die zonde vergeven.

Uit het kerkelijk wetboek: Canon 1398 voorziet dat een persoon die met succes een abortus voltrekt automatisch geëxcommuniceerd wordt. Dit geldt voor zowel de vrouw als de dokter. De excommunicatie is echter niet geldig in een aantal gevallen, zoals als ze niet op de hoogte zijn van wetgeving, als ze ‘gedwongen’ werden door hun man, als ze in paniek reageerden…

Het is aannemelijk dat in veel gevallen de vrouw niet goed weet wat te doen en vaak na een abortus spijt heeft. Dit gebeurt bij een groot deel van de vrouwen die een abortus ondergaan. Ze blijven leven met een schuldgevoel. In het geval de vrouw katholiek is en zich heeft bekeerd, kan ze gaan biechten. Bergoglio zegt nu dat priesters die zonde mogen vergeven tijdens zijn jubileum, maar in feite was dit al altijd mogelijk voor priesters. In sommige omstandigheden moest men daarvoor naar de bisschop gaan. Maar de priester heeft ook biechtgeheim en mag dus niks verder vertellen.

Tijdens de WYD in Madrid in 2011 bvb. (onder leiding van Paus Benedictus XVI) werd aan de aanwezige priesters ook uitdrukkelijk verteld dat ze abortus mochten vergeven (wat dan ook gebeurd is). Hetgeen Bergoglio zegt is dus niet echt iets nieuws. Echter Bergoglio rept verder met geen woord over de gruwel van abortus, waarom het een doodzonde is enz.; hij veroordeelt de abortusindustrie niet, de handel van foetusorganen in de VS (dat recent werd onthuld en waar de mainstream media eigenlijk ook over zwijgt in alle talen!), enz.

Uiteraard zal het niet bij dit blijven. Bergoglio’s jubileum van barmhartigheid zal voornamelijk gebruikt worden om hertrouwe gescheidenen, homoseksuelen, ongetrouwde koppels enz… te gaan omarmen, zoals hij zelf al meerder malen aangaf.  Dit is dan geen barmhartigheid, maar het vergoelijken van de zonde. Het probleem is dus dat de echte barmhartigheid wordt vermengd met de valse barmhartheid. Dit is de ultieme truc om mensen om de tuin te leiden!

Wees dus op uw hoede en bid om onderscheidingsvermogen!

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/43091/

Lees ook: http://valseprofeet.com/2015/04/26/nog-meer-over-het-zogenaamde-uitzonderlijke-jubileum-van-barmhartigheid/

http://valseprofeet.com/2015/04/11/het-jaar-van-barmhartigheid-bergoglios-truken-van-de-foor-om-zijn-agenda-door-te-drukken/


 

Uit het Boek der Waarheid:

Boodschap van Jezus (in het Boek der Waarheid) op 26 januari 2012:

Elke dag worden elk van de Tien Geboden van Mijn Vader verbroken. Toch preekt Mijn Kerk nooit over de ernst van de zonde. Zij zeggen nooit tegen de mensen dat zij naar de hel zullen gaan indien zij een doodzonde begaan en geen berouw betonen. Mijn Hart is diep gewond. Mijn Kerken overal ter wereld preken de waarheid niet. Velen onder Mijn gewijde dienaars geloven zelf niet meer in de hel of het vagevuur. Zij aanvaarden de geboden van Mijn Vader niet. Zij verontschuldigen elke zonde. Zij spreken over de barmhartigheid van Mijn Vader, maar laten het na om de gevolgen uit te leggen wanneer men sterft in staat van doodzonde. Door hun plichten niet te vervullen waartoe zij geroepen zijn, beledigen zij Mij zeer. In vele gevallen zijn zij verantwoordelijk voor het verlies van veel zielen. Word wakker voor de waarheid, jullie allen die beweren te geloven in God, de Almachtige Vader, Schepper van alle dingen, en weet dit: Er is slechts één waarheid. Er kan niet meer dan één waarheid zijn. Al wat niet de waarheid is, is een leugen en komt niet van Mijn Hemelse Vader, God de Almachtige Schepper van alle dingen.