Bergoglio was bron van inspiratie voor Argentijns carnaval

© Perfil
foto: Perfil

Bergoglio werd door de groep Ara Yevi gekozen als thema voor de editie van 2015 van het Gualeguaychú carnaval in Argentinië. Onder de slogan “laten we knoeien”, presenteerde de groep vier praalwagens waar ze de best bekende eigenschappen van Bergoglio in de kijker zetten: Zijn aankomst in het Vaticaan, zijn liefde voor de tango, zijn fanatisme voor de voetbalclub San Lorenzo en zijn werk in de dorpen. Er werd dan een acteur gekozen die op een praalwagen plaatsnam en voor Bergoglio moest spelen. Hij was de hoofdrolspeler tussen de danseressen en de muzikanten.

http://www.perfil.com/sociedad/La-carroza-del-Papa-en-el-Carnaval-de-Gualeguaychu-20150116-0027.html

Meer foto’s: http://www.perfil.com/fotogaleria.html?filename=/contenidos/2015/01/16/noticia_0027.html&fotoNro=1

Denken we aan het Schriftwoord dat zegt: (Joh. 15:18-19 )

“Als de wereld jullie haat, bedenk dan zij Mij voor jullie heeft gehaat. Als jullie van de wereld waren zou de wereld jullie als het hare erkennen en liefhebben. “