Hervormingen

BREAKING: Amerikaanse homogroep krijgt VIP behandeling tijdens audiëntie

Gramick and Francis DeBernardo pose in front of St. Peter's Square

Vaticaanstad, 18-02-2015. Een prominente Amerikaanse “katholieke” homorechtengroep (New Ways Ministry), kreeg een VIP behandeling tijdens de algemene audiëntie van Bergoglio. De leden zagen dit als een teken van verandering in de Rooms Katholieke Kerk.

“Dit is een teken van beweging dat te wijten is aan het Francis effect” zei zuster Jeannine Gramick, medeoprichtster van New Ways Ministry, die homoseksuele katholieken steunt, en homorechten promoot in de Kerk.

Gramick en de bestuursdirecteur Francis DeBernardo, leidden een pelgrimage van 50 homoseksuele katholieke naar de audiëntie op het St-Pietersplein. Ze zeiden tegen Reuters dat toen de groep naar Rome kwam onder het pausschap van Benedictus en Johannes Paulus II, ze gewoon genegeerd werden.

Deze keer werden ze met open armen ontvangen. Een Amerikaanse bisschop en top ambtenaar in het Vaticaan steunde hun verzoek en ze zaten in de eerste sectie met hoogwaardigheidsbekleders en andere bijzondere katholieke groepen. Ze werden echter niet als homogroep opgegeven, maar als groep leken vergezeld van een zuster .”Dit wil zeggen dat er beweging is in de Kerk, dat ze mensen van buitenaf willen dichter bij de Kerk brengen,” aldus de zuster.

Over de Synode in oktober zei DeBernardo dat katholieke homo- en lesbische koppels en andere niet-traditionele families zouden moeten uitgenodigd worden op de Synode, om er te spreken tegen de bisschoppen over hun geloof en hun seksualiteit.

Bron: http://in.reuters.com/article/2015/02/18/pope-gays-idINKBN0LM18S20150218

Categorieën:Hervormingen