Bergoglio, de levende heilige

Forbes plaatst paus Franciscus in de top 5 machtigste wereldleiders

Forbes list

Het zakentijdschrift Forbes heeft paus Franciscus op de nr 4 geplaatst van de machtigste leiders ter wereld. Hij wordt voorafgegaan door de presidenten van de 3 machtigste landen ter wereld.

Forbes gaf het volgende commentaar:

De spirituele leider van één zesde van de wereldbevolking – 1.2 miljard zielen. Paus Franciscus heeft er zijn missie van gemaakt om het oude conservatieve imago van de Katholieke Kerk te transformeren. In oktober zei de paus dat de evolutietheorie en de Big Bang waar zijn, waarbij hij zei dat God “geen magiër is met een toverstok”. Hij schokte ook de wereld vorig jaar toen hij zei “wie ben ik om te oordelen?” toen hij homoseksualiteit bediscussieerde. De eerste Jezuïet en Latijns Amerikaanse Bisschop van Rome predikt medelijden voor de armen en een grotere rol voor vrouwen terwijl hij aangeeft dat de Kerk zich niet moet focussen op problemen zoals abortus, homohuwelijk en het gebruik van contraceptie.

Jezus zegt echter het volgende: Joh. 15:18-19: “Als de wereld jullie haat, bedenk dan zij Mij voor jullie heeft gehaat. Als jullie van de wereld waren zou de wereld jullie als het hare erkennen en liefhebben. Maar jullie zijn niet van deze wereld: Ik heb jullie uit de wereld gekozen en daarom haat de wereld jullie.”