Bergoglio, de levende heilige

Elton John: “Maak paus Franciscus een heilige, nu!”

elton_john_kids-426913

Elton John en zijn “familie”.

De iconische popster en homo-activist Elton John, die samen met zijn partner David Furnish vorig jaar een surrogaatmoeder gebruikte om een tweede kind te krijgen, vertelde gisteren tijdens een bijeenkomst in New York City: “Een Blijvend Visioen: “Een Benifiet van de Elton Jonh AIDS Foundation”, dat Paus Franciscus “mijn held is omwille van zijn druk om homoseksuelen te aanvaarden in de Katholieke Kerk.”

“Tien jaar geleden was één van de grootste obstakels in het gevecht tegen AIDS de Katholieke Kerk. Vandaag hebben we een paus die zich daarover uitspreekt,” zei John, die daverend applaus kreeg.

“Hij is een medelijdende, liefhebbende man die wil dat iedereen ingesloten wordt in de liefde van God. Het is formidabel wat hij probeert te doen tegenin vele, vele mensen in de kerk die zich verzetten. Hij is moedig en hij is zonder angst, en dat is wat we nodig hebben in de wereld vandaag.”

Hij ging verder: “Maak deze man een heilige, nu! OK?

Als mensen zoals Elton John van paus Franciscus een heilige willen maken, dan weten we toch ook hoe laat het is, zeker?

1 antwoord »