Vergoelijking van de zonde

Antwerpse bisschop Bonny schrijft brief naar Bergoglio: “Kerk moet homo’s en ivf accepteren”

ad542b3588e245888c5ce2a3ec0eb2af

De Antwerpse bisschop Johan Bonny vindt dat de katholieke kerk homoseksualiteit moet accepteren, net zoals in-vitrofertilisatie en ongehuwd samenwonen. Dat bericht De Morgen vandaag op zijn voorpagina. Volgens de krant is Bonny’s pleidooi ongezien in de kerkgeschiedenis en zal het in Rome allicht leiden tot een fel debat tussen conservatieven en progressieven.

De taal van de katholieke kerk als het over liefde, seksualiteit en relaties gaat komt aanstootgevend over en daarin moet verandering komen.” Dat schrijft de Antwerpse bisschop Johan Bonny (59) in een brief aan het Vaticaan en die De Morgen kon inkijken.

Bonny ziet hoe de kerk spreekt van “regelmatige” en “onregelmatige” situaties. Homoseksualiteit, een echtscheiding of anticonceptie vallen onder die laatste groep. “Maar de realiteit is veel complexer. Dat bipolair denken doet zelden recht aan het levensverhaal van mensen. Deze situaties verdienen meer respect en een genuanceerder oordeel dan uit de taal van kerkelijke documenten blijkt. De kerk moet haar defensieve houding doorbreken.”

Bisschoppensynode
De brief van Bonny komt een maand voordat in Rome de bisschoppensynode, een kerkelijk overlegorgaan, plaatsvindt. Dan discussieert de paus met de bisschoppen over de rol van het Vaticaan inzake relaties en het gezin

Welnu, Bonny zal zonder twijfel zeker zijn zin krijgen! Vergoelijk de zonde maar!

Bron: HLN

Categorieën:Vergoelijking van de zonde

1. De kerk is geen beton zei kardinaal Danneels maar menselijkheid heb ik nooit gezien in deze kerk door de biecht moeten ze van elkaar zwijgen iedereen heeft wel een geheim! En de meeste priesters zijn homo dat weet de man in de straat ook wel.En dat alles achter gesloten deuren een gebeuren is,is omdat er geen transparantie is in de kerk en nogmaals in de kerk geldt horen,zien en zwijgen !