Paus Franciscus zou ook de marsmannetjes dopen

n-462758845-large570

Op 12 mei 2014 sprak paus Franciscus in zijn homilie over het doopsel, en hoe Petrus met enkele ‘heidenen’ had gegeten en hen had gedoopt, waardoor hij kritiek ontving van enkele medechristenen.

Dan ging hij verder: “Als bijvoorbeeld morgen een expeditie van Marsmannetjes kwam, en enkelen kwamen tot ons hier, Marsmannetjes hé? Groen, met die lange neus en groene oren, net zoals kinderen ze tekenen… En één van hen zegt: ‘Maar ik wil gedoopt worden!’ Wat zou er gebeuren?”

Verder zei paus Franciscus: “Wie zijn wij om deuren te sluiten?” In de vroege Kerk, en zelfs vandaag, is er het ministerie van de portier. En wat deed de portier? Hij opende de deur, ontving de mensen en liet hen toe te passeren. Maar het was nooit het ministerie van de gesloten deur, nooit.”

http://www.news.va/en/news/pope-at-mass-the-holy-spirit-makes-the-unthinkable