Hoofd van de Bisschoppensynode: “Kerk moet leer over huwelijk en familie updaten”

PA-18656377-440x302

Rome, 9 mei 2014.  Kardinaal Lorenzo Baldisseri, door paus Franciscus aangesteld als Secretaris-generaal van de Bisschoppensynode, zei dat de kerk haar leer over familie en huwelijk moet updaten.

“De Kerk is niet tijdloos” zei hij. In een interview met het weekblad Tertio vertelde hij ook dat “de boodschap van de Kerk over het huwelijk in het heden moet zijn, met alle respect voor de integriteit van diegenen die deze boodschap ontvangen.”

De kardinaal is bezig met het vergelijken en sorteren van de antwoorden van de vragenlijst die werd rondgestuurd, om “de basis, het gewone volk te consulteren”. Hij voegde eraan toe dat de vragenlijst “ons concreet helpt om de actuele situatie van de mensen te evalueren.”

De antwoorden – die door katholieken over heel de wereld bijna een universele negering en afwijzing toonden van de Kerkelijke leer over de familie en seksualiteit  – zullen gebruikt worden om de werkdocumenten te maken voor de komende Bisschoppensynode over de familie, gepland in oktober. Enkele bisschoppen gebruiken al de resultaten om de oproep luider te laten klinken voor verandering in Eucharistische discipline, al dan niet de actuele leer over het huwelijk.

Baldisseri zei dat de Synode “dit complext thema over de familie zal behandelen” en ” een meer adequate respons toelaten voor de verwachtingen van de mensen.” Hij voegde eraan toe dat het document “Familiaris Consortio” door Johannes Paulus II moet bijgewerkt en gemoderniseerd worden, want het werd 33 jaar geleden gepubliceerd.

“De kerk is niet tijdloos, ze leeft in de wisselvalligheden van de geschiedenis en het Evangelie moet bekend en ervaren worden door mensen vandaag. Het is in het heden dat de boodschap moet zijn, met alle respect voor de integriteit voor wie die boodschap ontvangt.”

Paus Bergoglio heeft dus duidelijk een handlanger aan het hoofd gesteld van de Synode, om heel de boel te moderniseren. “De Leer moet geüpdatet worden!” De Leer is al 2000 jaar lang onveranderd, en zal voor God steeds dezelfde blijven. Wie vindt dat deze moet bijgewerkt worden zal dan een valse, verdraaide leer volgen, en vervalt bijgevolg in ketterij.

http://www.lifesitenews.com/news/church-must-update-teaching-on-marriage-and-family-pope-francis-head-of-syn

http://www.catholicherald.co.uk/news/2014/02/24/family-synod-responses-reveal-great-suffering-among-catholics-says-cardinal/