Twee goede vrienden van paus Franciscus, een rabbi en een imam, zullen hem vergezellen tijdens trip naar Israël

omar en skorka en bergoglio

De beste vrienden van paus Franciscus, de Joodse rabbi Abraham Skorka, rector van ‘het Latijns-Amerikaans Rabbi Semenarie’ van Buenos Aires, en de imam Omar Abboud, voormalig secretaries-generaal van het Islamitisch centrum van Argentinië, zullen officieel paus Franciscus vergezellen tijdens zijn bezoek aan het Heilig Land. Op de foto boven kunnen we ze alle drie samen zien in de kathedraal van Buenos Aires, toen Bergoglio nog kardinaal was.

Onder, tijdens een andere interreligieuze bijeenkomst, van links naar rechts: rabbi Daniel Goldman, rabbi Abraham Skorka, kardinaal Jorge Bergoglio en imam Omar Abboud.

Tijdens zijn bezoek aan Israel zal de kwestie van dialoog tussen religies en de relaties tussen de drie godsdiensten, de Joden, Christenen en Moslims, die elk plein van de Heilige Stad delen, van essentieel belang zijn, aldus Vaticaninsider.

00001899-constrain-450x450

De Heilige Franciscus ging in 1219 met de kruistocht mee om proberen de Islamitische Sultan Al-Kamil van Egypte te bekeren (en niet om vriendjes te worden). De H. Franciscus zei dat men een vuur moest laten aanmaken en dat hijzelf en de dienaren van de Sultan (de Saraceense priesters) erin moesten gaan staan. Deze die niet zou verbranden zou diegene zijn met de Ware godsdienst. Verschillende bronnen vermelden zelfs dat de H. Franciscus ongedeerd in het vuur heeft gestaan. De priesters echter, durfden niet.

Nu, bij paus Franciscus zien we krak het tegenovergestelde: hij probeert niet de Moslim of de Jood te bekeren, hij is er beste vrienden mee en keurt hun ‘geloof’ goed. Dat is het principe van de Vrijmetselarij: alle religies verenigen en één superreligie maken want volgens hen zijn alle religies ‘echt’. Jezus zei echter: “IK ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader tenzij door Mij.”

573px-Giotto_-_Legend_of_St_Francis_-_-11-_-_St_Francis_before_the_Sultan_(Trial_by_Fire)

 

http://www.academia.edu/1833470/The_Friar_and_the_Sultan_Francis_of_Assisis_Mission_to_Egypt

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/world-news/detail/articolo/francesco-terra-santa-33874/