Bergoglio: altijd anders

Paus Franciscus weigert het Vaticaans paspoort

DocumentoPapa2

Paus Franciscus heeft bevestigd dat hij wil reizen met zijn ‘gewoon’ Argentijns paspoort en niet met het Vaticaans diplomatisch paspoort. Hij kiest voor een heel gewoon paspoort, dat net is zoals dat van ieder andere inwoner van Argentinië. Op zijn paspoort staat: “Jorge Mario Bergoglio”.

Daarmee valt hij alweer uit de boot, want al zijn voorgangers gebruikten het Vaticaans paspoort, want ze waren tenslotte de Paus van Rome. Maar Bergoglio denkt daar anders over, sinds hij ook bij zijn handtekening niet vermeldt dat hij paus is.  Nederigheid? Dat is gewoon willen opvallen!

FirmaPapaFrancisco_svg

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/world-news/detail/articolo/francesco-francis-francisco-32137/

1 antwoord »

  1. Is dit nederigheid? Ik denk het niet.
    Franciscus is een staatsburger van de staat Vaticaan. Ook moet er in zijn paspoort Paus Franciscus staan, (Hij heeft deze naam toch zelf uitgekozen?). Hij voelt zich geen Paus dus is hij niet waardig om Paus genoemd te worden. Beter is het dat hij plaats maakt voor een waardige Paus die echt nederig is en zijn hart en ziel, niet in uiterlijkheden zoals Franciscus het doet die opdringerig is en valse nederigheid bevat.