Ketterse synode

De eerste resultaten van de vragenlijst van paus Franciscus aangaande de Synode in oktober

franciscus const

Er zijn reeds resultaten bekend van de wereldwijde poll aangaande de Synode over de familie in oktober 2014.

In Zwitserland gaf 90% van de bevraagden aan dat de Kerk de Communie voor de gescheidenen en hergetrouwden moet toegelaten worden.

In Duitsland zeiden bisschoppen dat het onderzoek aantoont dat de katholieken de ban op Communie voor gescheidenen een “onrechtvaardige discriminatie is, en het is genadeloos. ”

De Zwitsers zijn het zeer oneens met het kerkelijk verbod op contraceptie en de katholieke Kerk in Luxemburg waarschuwde dat dat de resultaten alarmerend zijn en het aantoonde dat het belang gegeven aan de kerkelijke Leer in vrije val is.

De privé-poll van 12.000 katholieken in 12 landen (zie ook pdf) toonde dat 78% contraceptie steunden, met meer dan 90% in Argentinië, Colombia, Brazilië, Spanje en Frankrijk. Vervolgens vonden 50% dat priesters mogen trouwen, 51% wil zelfs vrouwelijke priesters en 65% (!) zei dat abortus zou moeten toegelaten worden – 8% in alle gevallen en 57% in enkele gevallen inclusief als het leven van de moeder in gevaar is.

Op vrijdag 7 februari 2014 zei paus Franciscus in een audiëntie met Poolse bisschoppen dat priesters opgeroepen zijn om zichzelf af te vragen hoe ze gescheiden koppels kunnen helpen.

En op 30 januari had hij een audiëntie met de bisschoppen van Oostenrijk. Kardinaal Shönborn vertelde achteraf het volgende: “Franciscus sprak van zijn ervaring in Latijns Amerika, waar de situatie omtrent het huwelijk en de familie tot op zekere hoogte veel dramatischer was dan in Europa. Het is belangrijk om zich te realiseren dat vandaag veel koppels samenleven zonder te trouwen, en kinderen krijgen en dan later trouwen voor de wet. Sommigen kiezen dan ook voor een kerkelijk huwelijk. De kerk moet deze manier van leven serieus nemen en de koppels vergezellen op hun weg, onderlijnde Franciscus. Zijn grondboodschap was: “Oordeel niet, maar kijk zeer goed en luister zorgvuldig.”

Ahum: de mensen moeten de geboden van God serieus nemen: “Gij zult geen echtbreuk plegen”. En dat wil ook zeggen: geen seks voor het (kerkelijk!) huwelijk!

Het zijn dus duidelijk vooral progressieven, modernisten en eigenlijk niet-(zo-) katholieken die de poll hebben ingevuld. En op de Synode zal Bergoglio de zaak bekijken en stappen ondernemen. Jaja mensen… er zal beslist één en ander gaan veranderen, hou u maar vast. Men heeft tenslotte die vragenlijst niet voor de grap de wereld rondgestuurd.

1. Heeft men over het hoofd gekeken, bij de Paus keuze dat de Italiaanse Tv het dak van het vaticaan filmde waarop een meeuw zat.?Er is commentaar op geweest dat dit alles te lang in beeld is geweest. Dat onlangs bij het loslaten van witte duiffjes deze werden aangevallen door een meeuw, in een melding hebben we vernomen dat de duif half geplukt toch is weggeraakt.! Wat mag men hier op uitmaken? fons

• De meeuw staat symbool voor vrijheid, dus zich losmaken van de “knechtheid” van de Kerk
      De witte duif is symbool voor de Heilige Geest die vrede uitstraal en pure goedheid.
      We kunnen dus te conclusie trekken dat de Kerk aangevallen word van binnenuit, maar dat de Heilige Geest en daarmee Jezus zal overwinnen. En dat de meeuw aanwezig was bij de paus keuze zegt genoeg over deze Franciscus.