Curiehervorming: de liturgie komt ook onder de loep

533d37f7be

Vaticaanstad, 3 december 2013. De woordvoerder van het Vaticaan heeft bevestigd dat Franciscus en de groep van acht kardinalen begonnen zijn met het bediscussiëren van de Congregatie van de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten.

De acht-koppige raad van kardinalen, aangeduid door paus Franciscus zelf, om hem te adviseren over het bestuur van de universele (Katholieke?) Kerk en de hervormingen te plannen van de Romeinse Curie, hadden vandaag, voor de tweede keer, een ontmoeting in het Vaticaan, dat zal duren tot donderdag. Deze morgen begonnen de discussies met het onderwerp van de Curiehervorming, beginnend met de Congregatie die verantwoordelijk is voor de liturgie. De woordvoerder van het Vaticaan, Fr. Lobmardi, bevestigde dit in een nieuwsmelding in de perszaal van het Vaticaan.

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/curia-riforma-reform-30377/