Bergoglio: “De Maagd is geen directrice van een postkantoor die elke dag boodschappen zendt”

medjugorje-NO

Voor de mensen die dachten dat  Franciscus een aanhanger zou zijn van Medjugorje of andere verschijningsoorden of zieners/profeten : tijdens de homilie van de Mis op 14 november 2013 sprak paus Franciscus klare taal TEGEN ELKE VORM van boodschappen.

“De geest van de nieuwsgierigheid distantieert ons van de Geest van de wijsheid… die ons vrede geeft” zei paus Franciscus in de ochtendsmis. Bergoglio benadrukte dat de Maagd Maria “geen directrice van een postkantoor is die elke dag boodschappen zendt” en hij vroeg de gelovigen te begrijpen dat “het Koninkrijk van God onder ons is” en dat we geen “vreemde dingen” moeten opzoeken.

“Heiligheid is de beweging van de Geest van God te volgen en van deze wijsheid, en de mensen die dit pad bewandelen zijn wijze mannen en vrouwen. In het Evangelie, onderlijnde de paus, “vinden we ons voor een andere geest, tegengesteld aan de wijsheid van God: de geest van de nieuwsgierigheid, wanneer we meesters van Gods projecten willen zijn, van de toekomst, van dingen, om alles te weten, om alles in de hand te hebben… “

“De geest van nieuwsgierigheid is geen goede geest. Het is de geest van dispersie, van het zich verwijderen van God… de geest van teveel praten.  En Jezus vertelt ons ook iets interessant: deze geest van nieuwsgierigheid, die werelds is, leidt tot verwarring.”

Nieuwsgierigheid leid ons tot het zeggen van: ” Maar ik ken een ziener, die elke dag boodschappen van krijgt van de H. Maagd.” Franciscus zei: “Onze Lieve Vrouw is de Moeder van iedereen! En ze houdt van iedereen. Ze is geen postmeester, die elke dag boodschappen zendt. Dit leidt ons af van het Evangelie, van de Heilige Geest, van vrede en wijsheid, van de glorie van God.”

“Het Koninkrijk van God is onder ons. Zoek geen rare dingen op, zoek geen nieuwigheden met deze wereldse nieuwsgierigheid.”

Bron: Vaticaninsider

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/santa-marta-29726/