Kardinalen tegen kardinalen…

II CONCISTORO DI BENEDETTO XVI

11 november, Vaticaanstad.  Kardinaal Reinhard Marx, Aartsbisschop van Munchen en lid van de Raad van Kardinalen van de Paus, zei dat Müller de discussies aangaande hertrouwde gescheidenen niet kan stoppen.

“De Prefect van de Congregatie van de Geloofsleer kan de discussies niet stoppen” omtrent de kwestie van hertrouwde gescheidenen – alsook andere vragen aangaande de familie – die besproken zullen worden in de Buitengewone Synode in 2014 en de Gewone Synode in 2015. De Duitse kardinaal Reinhard Marx, werd geroepen om de paus te adviseren over de leiding van de universele Kerk en de hervorming van de Curie. Marx zei dat ze ervoor zullen zorgen dat de kwestie van hertrouwde gescheidenen uitvoerig zal besproken worden.  Hij gelooft dat het niet genoeg is om over een scheiding te spreken als een “moreel falen”, en dat vele gelovigen niet kunnen begrijpen dat een tweede huwelijk niet wordt aanvaardt door de Kerk.

Müller heeft dan weer een brief geschreven naar het bisdom van Freiburg betreffende het voorstel van hertrouwde katholieken om de Sacramenten te ontvangen, en vroeg om die voorstellen te herbekijken.

Bron: Vaticaninsider