Vaticaan tegen private openbaringen, ook Medjugorje!

85867

Enige tijd geleden al, op 7 septeber 2013 sprak paus Franciscus zich uit tegen private openbaringen. In zijn homilie van die dag sprak hij als volgt: “… Er is een ander soort christen zonder Christus,” vervolgde hij, “diegenen die dingen zoeken die een beetje ongewoon zijn, een beetje speciaal, die terug gaan naar private openbaringen”, terwijl de Openbaring bij het Nieuw Testament zit (Ja, maar dat is nog niet geopenbaard, enkel het Lam is waardig om de inhoud bekend te maken en de Zegels te verbreken, dus is daarvoor een profeet nodig!) .Paus Franciscus waarschuwde voor het verlangen van deze christenen om naar “een spektakel van openbaring te gaan, om nieuwe dingen te horen.” Maar, de paus vermaande hen: “neem het Evangelie!”.

(News.va)

Nu, op 21 oktober laatstleden werd er een brief van de Apostolische Nuncio Carlo Mario Virgano, naar de bisschoppen in de VS gestuurd, naar aanleiding van enkele bijeenkomsten met de ziener Ivan. Er wordt een decreet aangehaald van 1991 van de bisschoppen van Joegoslavië waarin staat: “Op basis van het onderzoek dat werd gedaan is het niet mogelijk om te zeggen dat er verschijningen of bovennatuurlijke openbaringen waren.” Het vervolgt dat daarom, de clerus en de gelovigen niet toegestaan wordt om deel te nemen in ontmoetingen, conferenties, of publieke vieringen waarbij de geloofwaardigheid van deze “verschijningen” als vanzelfsprekend wordt aangenomen. De bijeenkomsten werden geannuleerd.

medjugorje brief

(spiritdaily.com)