Twee journalisten bekritiseren paus Franciscus en worden ontslagen.

radio maria

11 oktober, Milaan. Alessandro Gnocchi en Mario Palmaro, twee Italiaanse journalisten die werken voor Radio Maria hadden hun kritiek geuit over paus Franciscus, en werden nadien op staande voet ontslagen.

Op 9 oktober schreven de professor Mario Palmaro en de journalist Alessandro Gnocchi in de krant “Il Foglio” harde maar duidelijke kritiek op het pontificaat van paus Franciscus, tot nu toe. Een tekst die geïnterpreteerd werd als een “aanklacht” en een waarschuwing aan de paus. Het artikel veroorzaakte ophef, vond veel bijstand, maar ‘viel van de rails’ vanwege de te harde kritiek. Ook kregen ze, na 10 jaar trouwe dienst, hun ontslag van Radio Maria. De programmadirecteur Livio Fanzaga, rechtvaardigde zijn beslissing omdat kritiek op de paus incompatibel is met de positie van een medewerker van Radio Maria. Het station heeft duidelijke principes: “het is loyaal aan de paus en zijn leer en zijn pastorale richtlijnen“.

Gnocchi en Palmaro zeggen dat hun kritiek op paus Franciscus niet één enkele lijn bevatte die niet conform de katholieke leer is, en het werd ook niet geuit door de microfoon van Radio Maria. Ze zijn verbitterd door hun ontslag.

De krant “Il Foglio”, heeft recentelijk een debat geopend over de meningen pro en contra paus Franciscus, zoals het artikel “Franciscus is een nieuwe religie aan het maken, tegengesteld aan de katholieke leer”.

http://www.huffingtonpost.it/2013/10/11/gnocchi-palmaro-papa-francesco_n_4082664.html