Kritiek op Bergoglio

Bisschop Fellay over Franciscus: “Hij is een echte modernist”

fellay-1

14 oktober. Bisschop Bernard Fellay waarschuwde op 12 oktober: “De situatie in de Kerk is een echte ramp, en de huidige paus maakt het 10.000 keer erger.”

Hij zei dit op de Angelus Persconferentie, in het weekend van 11-13 oktober, in Kansas City (VS).

Bisschop Fellay, de algemene overste van de Sociëteit van St Pius X, gaf een uitgebreide lezing op zaterdagnamiddag, dat focuste op het Derde Geheim van Fatima, en haar duidelijke voorspelling van zowel een materiële kastijding als een grote crisis in de Kerk. Hij vertelde o.a. dat zuster Lucia vaak refereerde naar Apocalyps hoofdstuk 8 t.e.m. 13 betreffende de inhoud van het Derde geheim.  Paus Leo XIII vermeldde in zijn originele gebed tot de H. Aartsengel Michaël dat Satan een zetel in Rome wil bemachtigen. De bisschop citeerde Kardinaal Luigi Ciapi, de Pauselijke Theoloog van alle pausen van Pius XII tot Johannes Paulus II, die zei “In het Derde Geheim lezen we, naast andere dingen, dat de Grote Apostasie in de Kerk aan de top begint.”

Hij spendeerde ook wat tijd aan het bekende en dramatische interview van 1957 van Pater Fuentes met Zuster Lucia, waarin ze vertelde dat “verschillende naties van de aardbodem zullen verdwijnen” en dat “de duivel alles zal doen dat in zijn macht ligt om zielen te bemachtigen die toegewijd zijn aan God.” De tijden zijn zeer serieus. We moeten ernstig zijn over onze verlossing, “en we werden een zeer belangrijk element ontnomen, de steun van de Kerkelijke autoriteiten. Wat een tragedie.” Hij sprak over de bemoedigende woorden van Zuster Lucia, namelijk dat God twee laatste remedies gegeven heeft: de Heilige Rozenkrans en de Devotie tot het Onbevlekt Hart.

Hij zei dat er zeker een materiële kastijding van de wereld in zicht is. “Er is iets groots in aantocht. Hoe? Wanneer? Ik heb geen idee. Maar als je alles bijeen brengt, dan is het duidelijk dat God genoeg heeft van de zonden van de mensheid.” Hij sprak dan over de zonden die in de Hemel om wraak roepen, zoals abortus en de zonden tegen de natuur zoals het homohuwelijk en dergelijke zonden. Hij sprak ook over de vervolging van de christenen.

Hij ging verder dat we in zeer bange tijden leven, maar we zijn niet hulpeloos. “De situatie in de Kerk is een echte ramp. En de huidige paus maakt het 10.000 keer erger.”

“In het begin van het pontificaat van Paus Benedictus XVI zei ik dat de crisis in de Kerk zou verdergaan maar dat de Paus de remmen erop wil zetten. Zoals om te zeggen, de Kerk zal blijven vallen, maar met een parachute. Paus Franciscus snijdt de touwen door en pakt een raket om naar beneden te gaan.”

kerken2

“Hij laat alles ontploffen. Mensen zullen zeggen: het is onmogelijk dat hij de paus is, wij weigeren hem. Anderen zullen zeggen (en dit is ook het standpunt van Fellay): Wacht, overweeg hem als paus, maar volg hem niet.

Fellay zei verder: “Volg hen wanneer ze de waarheid zeggen, maar als ze je zever verkopen, volg je hen niet. Elke gehoorzaamheid die waarachtig is, moet gerelateerd zijn aan God. Wanneer ik zeg dat ik een persoon gehoorzaam, zou hij een spiegel van God moeten zijn. Maar waneer de spiegel het tegengestelde aan God verteld, dan volg ik hem niet langer.

Bisschop Fellay zei dat we niet zomaar de huidige paus kunnen gehoorzamen, omdat we dan onszelf zouden vernietigen, we zouden ons geloof in gevaar brengen. Hij volgde de waarschuwing van Zuster Lucia, Paus Leo XIII en Pius X en waarschuwde dat we mogelijk in het tijdperk van de Antichrist aan het binnentreden zijn.

Categorieën:Kritiek op Bergoglio