Aartsbisschop Cordileone moedigt gebruik van ‘spirituele wapens’ aan tegen abortus en LHBT-activisme

In de VS lijkt Aartsbisschop Salvatore Joseph Cordileone van het Aartsbisdom San Francisco in Californië ook meer en meer naar de voorgrond te treden. Op een recente conferentie van 25 maart, zei hij dat abortus een ‘verering van Satan’ is, en dat het streven van LHBT-activisten om de verschillen tussen mannen en vrouwen uit te wissen ‘demonisch’ is.

De heidense verering van de valse god “Moloch” is vergelijkbaar met de hedendaagse verering van abortus, zei de aartsbisschop van het aartsbisdom San Francisco op de conferentie van 25 maart.

Heidense verering is “in zekere zin, op een nieuw soort manier, nu aan het herleven, en het maakt deel uit van satanische verering, de abortus en het offeren van kinderen,” zei de aartsbisschop. Hij merkte op dat de Satanische Tempel de nieuwe pro-life heartbeat wet in Texas heeft aangevochten, die het mogelijk maakte particuliere rechtszaken aan te spannen tegen personen die abortussen mogelijk maakten. De Satanische Tempel heeft ook wetten voor het leven aangevochten in Indiana en Missouri.

Cordileone noemde ook het streven van pro-LGBT-activisten om de verschillen tussen mannen en vrouwen uit te wissen “duivels”.

“Dit is het uitwissen van het beeld van God op aarde. Het is dus geen retoriek of poëtische overdrijving om het duivels te noemen; het is letterlijk duivels. Dus moeten we ons inzetten. We moeten ons ook op andere manieren inzetten: politiek activisme en onderwijs… Dat alles, maar vooral via onze geestelijke wapens.”

De conservatieve prelaat riep ook op tot boete, vasten en gebed.

“We moeten leven, en het is echt leven met de geestelijke middelen die God ons geeft door het gebed en vooral het gebed van de rozenkrans. We weten dat de duivel de rozenkrans haat; hij haat onze Heilige Moeder. Elke dag de rozenkrans bidden, minstens een keer per week als gezin. En boetedoening, we moeten de praktijk van de boetedoening, die zozeer … in de vergetelheid is geraakt, weer opeisen; gelukkig herinneren de mensen zich in deze veertigdagentijd er nog enigszins aan, maar we moeten boetedoening doen en vooral vasten.”

Hij herinnerde het publiek eraan dat vrijdag “nog steeds een boetedag is”, ook buiten de vastentijd. Hij moedigde ook de eucharistische aanbidding aan.

Cordileone heeft de aandacht getrokken voor zijn uitgesproken pro-life standpunt, onder meer door publiekelijk aan te kondigen dat voormalig parlementsvoorzitter Nancy Pelosi (die zich “katholiek” noemt) zich niet ter Communie mocht aanbieden wegens haar openlijke en schandalige steun voor abortus. Vorig jaar verbood Cordileone Pelosi om deze reden de communie te ontvangen. Zij is echter in Washington D.C. de heilige communie blijven ontvangen.

Bron: LifeSiteNews