Jorge Bergoglio afgevoerd naar het ziekenhuis (update 2)

Bergoglio werd deze namiddag (30 maart) per ambulance naar de Gemelli polikliniek in Rome afgevoerd. De voor de komende twee dagen geplande audiënties werden geannuleerd.

Vanochtend hield hij zijn reguliere algemene audiëntie op woensdag op het Sint-Pietersplein. Onmiddellijk daarna keerde hij terug naar Casa Santa Marta, maar annuleerde plotseling het interview dat hij zou opnemen voor het programma A Sua Immagine met presentatrice Lorena Bianchetti.

Volgens Vaticaanse woordvoerder Matteo Bruni zou de ziekenhuisopname het gevolg zijn van “enkele eerder geplande controles”.

Dit was een leugen. Volgens IlSismografo leed Bergoglio (86) na de lunch aan een ademstilstand die veroorzaakt zou kunnen zijn door een hartaanval. Hij ligt niet in een cardio-respiratoire eenheid en zal morgen waarschijnlijk verdere, meer diepgaande onderzoeken ondergaan.

Update 1 (30/03): De woordvoerder van het Vaticaan liet verstaan dat Bergoglio een luchtweginfectie zou hebben en al enige dagen meer moeite had met ademen.

Update 2 (31/03): De Vaticaanse persdienst liet verstaan dat Bergoglio zaterdag 1 april uit het ziekenhuis zal worden ontslaan.

Bron: Gloria news; Vatican news