Katholieke student in Canada opgepakt omdat hij definitie man en vrouw met Bijbelcitaten verdedigde

Een student van een katholieke middelbare school in Canada werd twee keer geschorst en mocht de rest van het semester niet meer op school komen, omdat hij het verschil tussen een man en een vrouw met de H. Schrift verdedigde. Hij werd door de schoolleiding gezien als een pestkop en een potentiële mentale en fysieke bedreiging voor de andere studenten op de school. Aan het begin van het nieuwe semester ging hij terug naar de school, waarna hij werd opgepakt door de politie.

Volgens Charisma News vertelde Josh Alexander aan Tucker Carlson dat hij voor het eerst zijn opvattingen over het verschil tussen mannen en vrouwen verkondigde nadat vrouwelijke studenten op school hem hadden verteld over hun zorgen nadat andere mannelijke studenten het meisjestoilet probeerden te gebruiken.

“Vrouwelijke studenten klaagden bij mij dat ze zich zorgen maakten omdat mannen hun toiletten gebruikten. Dit mondde uit in een debat op school. Ik gaf mijn mening erover, en ik gebruikte de Schrift om het te ondersteunen,” vertelde Alexander aan Carlson.

“Ze verwijderden me uit het gebouw voor de rest van het jaar, en toen ik probeerde naar de les te gaan, werd ik gearresteerd en aangeklaagd.” In een interview met CBN News deelde Alexander zijn volledige verhaal over hoe hij oorspronkelijk een doelwit werd van de St. Joseph’s Catholic High School afgelopen herfst, toen het debat over jongens die het meisjestoilet gebruiken aan het licht kwam. Voor Alexander druist deze kwestie niet alleen in tegen de Schrift, maar ook tegen zijn overtuiging dat mannen de plicht hebben om vrouwen te beschermen.

“Ik voelde dat het mijn plicht was,” zei Alexander. “Er is een aanval op de mannelijkheid in ons land en in de wereld, eerlijk gezegd, en het is onze plicht als mannen om te beschermen en te zorgen en zo, en als een jonge vrouw naar me toekomt en me aanspreekt over iets waarover ze zich zorgen maakt en ik in staat ben ertegen te spreken en er iets tegen te doen, dan doe ik dat.”

In een video van zijn arrestatie op Twitter door DC Draino en gedeeld door Alexander, is een groep pro-LGBTQ supporters te horen die “Ja!” juichen op de achtergrond.

Bron: Charisma news via ETH