Bergoglio moedigde Franse bisschoppen aan het deel van de catechismus over homoseksualiteit te ‘herschrijven’

Tijdens het ad limina-bezoek van de Franse bisschoppen in 2021 heeft Bergoglio hen uitgenodigd om een nieuwe tekst over homoseksualiteit voor de Catechismus te bedenken, en aldus de catechismus te herschrijven. Dit nieuws komt nadat de Duitse bisschoppen enkele dagen geleden een homozegening goedkeurden met zwijgende instemming van Bergoglio, en nadat vorig jaar reeds de Vlaamse bisschoppen een homozegening introduceerden, eveneens met de aanmoediging en instemming van Bergoglio tijdens hun ad limina-bezoek in november vorig jaar.

Tijdens hun ad limina-bezoek aan Rome in september 2021 hebben de Franse bisschoppen kardinaal Ladaria, de prefect van de Congregatie van de Geloofsleer, en naar verluidt ook Bergoglio, uitgedaagd over het feit dat de homoseksuele zonde in de Catechismus van de Katholieke Kerk een “gruwel” en “intrinsiek ongeordend” wordt genoemd. Daarna zou Bergoglio hen uitgenodigd hebben een nieuwe tekst over homoseksualiteit voor de Catechismus te verzinnen.

Dit nieuws werd onthuld door Aartsbisschop Hervé Giraud van Sens-Auxerre tijdens een bijeenkomst op 28 februari 2023 met leden van Reconnaissance, een groep ouders van homoseksuelen, zo meldde La Croix.

In een brief roepen de bisschoppen op tot een “herschrijving” van de Catechismus van de Katholieke Kerk, die “ons noodzakelijk en dringend lijkt” – alsof het herschrijven van teksten de feiten zou veranderen.

De brief beweert dat Gods Openbaring “niet overeenkomt” met de “werkelijkheid”, de wegen van het “leven” afsluit en jongeren tot “wanhoop” drijft, terwijl net een homoseksuele relatie geen leven kan doorgeven.

Bron: Gloria News