E.H. Frank Pavone: ‘Ze willen mij excommuniceren’

Priester Frank Pavone is er zeker van dat zijn ontslag uit de clerus niet de laatste straf is die hem te wachten staat. Dinsdag zei de nationale directeur van Priests for Life in een gesprek met Dr. Taylor Marshall in diens YouTube-show dat hij ervan overtuigd is dat er een excommunicatie aan zit te komen.

Pavone onthulde dat hij nog steeds geen advies had ontvangen van de kerkelijke hiërarchie over zijn straf en zei: “Het zou me niet verbazen, Taylor, als ik nooit meer iets van ze hoor, behalve als ze me het decreet van excommunicatie sturen – want ik weet zeker dat ze dat willen.”

Wat betreft de straf die hij al heeft gekregen, zei Pavone dat hij “tien jaar geleden al tegen mensen zei” dat hij “via de media zou horen dat ze me uit het priesterschap hebben gezet.”

“Ik heb precies die woorden gezegd,” voegde hij eraan toe.

Pavone zei dat wat hem is overkomen met betrekking tot zijn vermeende ontslag uit het priesterschap “in het verlengde ligt van wat er de afgelopen 21 jaar is gebeurd.” Voortdurend werd hij lastiggevallen door zijn bisschop, die hem trachtte de mond te snoeren en zijn apostolaat te beknotten.

“Ik erken dat je gehoorzaam moet zijn aan je bisschop, maar ik heb ook bezwaar tegen gezagsmisbruik,” zei de priester.

Bron: LifeSiteNews