Duitse bisschop Heiner Wilmer wellicht nieuwe prefect van Dicasterie voor de Geloofsleer

Het Italiaanse blog Messa in latino, onthulde dat Bergoglio de Duitse bisschop Heiner Wilmer – een modernist van het ergste soort – heeft gekozen als nieuwe prefect van de Dicasterie (voorheen Congregatie) voor de Geloofsleer, hoewel de benoeming nog niet officieel is. LifeSite heeft dit bericht kunnen bevestigen met zijn eigen hooggeplaatste bron in Rome.

Mocht Wilmer worden benoemd, dan zou dat voor iedereen klaar en duidelijk bevestigen dat Bergoglio de Duitse Synodale Weg, die radicaal ingaat tegen de gevestigde Kerkelijke Leer, volledig steunt en bevordert.

Twee prominente traditionalistische blogs – Rorate Caeli en Infovaticana, evenals de Vaticaanse blog Il Sismografo – hebben ook gepubliceerd over het rapport van Messa in latino waarin staat (in de vertaling van Rorate Caeli):

Onze bronnen “op de hoogste plaatsen” zouden nu bevestigen (hoewel we weten dat Bergoglio tot op het laatst onvoorspelbaar is) dat de volgende prefect van de Dicasterie voor de Geloofsleer bisschop Heiner Wilmer zal zijn, de huidige bisschop van Hildesheim, ter vervanging van de huidige prefect Card. Luis Francisco Ladaria Ferrer, in prorogatio sinds 1 juli 2022. […] Helaas zou dit, indien bevestigd, een zeer slecht kerstcadeau zijn van Casa Santa Marta, gezien ook zijn ultra-progressieve standpunten die worden bepleit in de beruchte “synode” die in Duitsland plaatsvindt.

LifeSite bereikte een hoge bron in Rome die dit verhaal bevestigde, en eraan toevoegde dat het een “reële mogelijkheid” is, maar niet “absoluut zeker” omdat Bergoglio bekend staat plotseling van gedachten te veranderen. Het schijnt dat kardinaal Blase Cupich van Chicago (een andere extreme modernist) een andere kandidaat was die overwogen werd voor deze post.

Het is absoluut duidelijk dat, mocht Bergoglio ervoor kiezen om een modernistische bisschop uit Duitsland te kiezen als het nieuwe hoofd van het Dicasterium voor de Geloofsleer, hij een officieel zegel van goedkeuring zou zetten op de omstreden Duitse Synodale Weg. Tevens zou het in het Vaticaan vanaf dan echt snel bergafwaarts gaan wat betreft de verdere ondermijning van de Kerkelijke Leer, en zouden vanaf dan wellicht alle mogelijke ketterijen door de “Dicasterie van de Geloofsleer” goedgepraat en gepromoot worden. Mgr. Ladaria Ferrer was wellicht nog te conservatief voor Bergoglio.

Wilmer is een ‘Heilig Hart’ pater en voormalig algemeen overste van zijn orde die in april 2018 tot bisschop werd benoemd.

In december 2018 noemde hij de Duitse “theoloog” Eugen Drewermann, 82, die het priesterschap en de Kerk verliet “een door de Kerk verkeerd erkende profeet van onze tijd”.

In april 2020, in volle lockdown, bekritiseerde Wilmer de katholieken omdat zij “alleen gefixeerd zijn op de eucharistie” en beweerde dat hun reactie op het verbod op de liturgie aantoonde dat “de eucharistie inderdaad overschat wordt.”

In maart 2022 steunde hij het Duitse euthanasieprogramma.

Bron: Gloria News; LifeSite News