Bergoglio weer op interreligieuze conferentie, nu in Bahrein

Bergoglio is momenteel in Bahrein, waar hij o.a. deelnam aan de interreligieuze conferentie ‘Bahrein Forum voor Dialoog – Oost en West voor menselijk samenleven’. Deze namiddag was er een interreligieuze gebedsdienst voor de vrede op het grondgebied van een moskee. Bergoglio had het zoals gewoonlijk op zo’n interreligieuze meetings over ‘broederlijkheid’ en ‘God’, maar vermeed zorgvuldig enige vermelding van Jezus Christus. Ook werd uiteraard weer volop gewag gemaakt van zijn ketterse Document over Menselijke Broederlijkheid uit 2019. Net zoals toen in Abu Dhabi, en enige maanden geleden in Kazachstan, was ook hier weer de Groot-imam van Al-Azhar, Ahmed El-Tayeb, aanwezig aan de zijde van Bergoglio.

Enkele sfeerbeelden:

Het lijkt erop dat de interreligieuze conferenties elkaar steeds sneller opvolgen. Het is nog maar twee maand geleden dat Bergoglio in Kazachstan was. En een paar weken geleden was er in Rome ook een interreligieuze gebedsbijeenkomst. Het zogenaamde ‘Abrahamitisch familiehuis‘ dat in Abu Dhabi wordt geconstrueerd, naar aanleiding van de interreligieuze meeting aldaar met Bergolgio en El-Tayeb, dat resulteerde in het “historische” Document over Menselijke Broederlijkheid, zal in 2023 worden voltooid en geopend.

Er wordt kennelijk gretig doorgewerkt om een soort globale interreligieuze organisatie uit te bouwen, of een soort ene-wereldkerk – alle religies onder één dak – want we aanbidden toch allemaal dezelfde God, niet?

Opvallend is dat al diegenen die erin meedoen eigenlijk afvalligen zijn van hun eigen religie, omdat ze de zogenaamde “rigide” kanten (en daarmee dus eigenlijk de essentie) van hun godsdienst loochenen. Bergoglio ontkent het Evangelie; El-Tayeb ontkent zijn Koran.

Bron: Vatican News; Vatican Media