Bergoglio prijst de LHBT-conferentie van dissidente pater James Martin S.J.

Bergoglio heeft opnieuw een brief geschreven naar de dissidente pro-LHBT jezuïetenpater James Martin om hem te prijzen omwille van zijn schandalige LHBT-conferentie die hij recent hield, en voor de “cultuur van ontmoeting” die hij zou bevorderen onder zogenaamde “LHBT-katholieken”. In juni vorig jaar schreef Bergoglio ook al een brief naar Martin om hem op te hemelen. In 2019 ontving Bergoglio pater Martin in privé-audiëntie in het Vaticaan. Martin werd jaren geleden door het Vaticaan benoemd tot speciale adviseur voor het Vaticaanse Secretariaat voor Communicatie.

James Martin vertelde dat Outreach – de nieuwe LHBT-stichting van Martin – details had gestuurd naar Bergoglio omtrent de laatste conferentie, die een reeks van pro-LHBT sprekers omvatte, die standpunten promoten die tegengesteld zijn aan de Katholieke Leer van de Kerk omtrent homoseksualiteit.

Martin zei dat er een brochure over de conferentie en een begeleidende brief naar Bergoglio werd gestuurd. Gisteren, op 2 augustus, ontving Outreach een brief van Bergoglio in het Spaans. De Tweet van James Martin hierover werd geliked door de ‘Pauselijke Academie voor het Leven’.

Bergoglio noemde Martin ‘broeder’ en feliciteerde hem voor zijn conferentie. Hij zei dat “het meest kostbare” hetgeen was wat “gebeurde in de interpersoonlijke ontmoetingen.”

Hij sprak over het overwinnen van barrières en prees Martin voor het “werken in een cultuur van ontmoeting,” die “afstanden inkort en ons verrijkt met onze verschillen, net zoals Jezus deed”.

Pater Martins Outreach conferentie, dat werd gehouden aan de liberale “katholieke” Fordham Universiteit, werd bijgewoond door meer dan 200 “theologen en schrijvers, onderwijzers en professoren, priesters en parochieleiders, moeders en vaders, homo, hetero, biseksueel, lesbisch en transgender mensen – allemaal deel van dezelfde Kerk.”

Getrouwe katholieken hadden protestacties georganiseerd tegen de conferentie, waarbij ze argumenteerden dat de “publieke rebellie tegen de Katholieke moraalleer ergernis veroorzaakt, in het bijzonder onder trouwe katholieke studenten.”

Bron: LifeSiteNews