Amerikaans Hooggerechtshof verwijst arrest ‘Roe v. Wade’ naar prullenbak: staten kunnen abortus nu weer verbieden

Uitgerekend op het Feest van het Heilig Hart van Jezus schaft het Amerikaanse Hooggerechtshof – zeer tegen de zin van Joe Biden – het arrest ‘Roe v. Wade’ uit 1973, waarmee abortus in heel de VS legaal werd gemaakt, af. De staten kunnen nu zelf beslissen over de abortuswetgeving in hun eigen staat: ze kunnen die zo liberaal mogelijk maken, of verbieden. In zeker 20 staten zal abortus gebannen worden. Pro-abortusgroepen hadden al aangekondigd dat indien ‘Roe v. Wade’ zou afgeschaft worden, ze een ‘nacht van razernij’ gingen houden, waarbij kerken en pro-life centra zouden aangevallen, gevandaliseerd en mogelijk zelfs in brand gestoken kunnen worden.

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft eindelijk zijn uitspraak gedaan in Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization, waarbij het 15 weken durende abortusverbod van Mississippi werd gehandhaafd, Roe v. Wade uit 1973 werd vernietigd met een 6-3 stemming. Abortus is daarbij niet langer een ‘constitutioneel recht’.

Rechter Samuel Alito gaf het advies van het Hof, dat werd vergezeld door rechters Clarence Thomas, Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh en Amy Coney Barrett. De uitspraak verklaart Roe “van meet af aan enorm verkeerd”.

“De redenering was uitzonderlijk zwak en de beslissing heeft schadelijke gevolgen gehad”, schreef Alito. “De Grondwet verwijst niet naar abortus, en een dergelijk recht wordt niet impliciet beschermd door enige grondwettelijke bepaling.”

“Het is tijd om de grondwet in acht te nemen en de kwestie van abortus terug te geven aan de gekozen volksvertegenwoordigers”, vervolgde Alito.

Vele pro-lifers zien dit als een ‘overwinning’. 6 van de 9 rechters zijn conservatief (de laatste conservatieve rechter werd door Trump aangesteld), en Joe Biden kan daar niks aan veranderen, want een rechter in het Hooggerechtshof is dat voor het leven. Het gevolg van de afschaffing van Roe v. Wade is principe niet de afschaffing van abortus in de VS, maar het volledig overhevelen van de bepalingen omtrent de wetgeving van federaal niveau naar deelstaatniveau. Dat in sommige staten abortus (moord op ongeboren kinderen) daardoor afgeschaft wordt, is op zich een heel goede zaak.

Maar, dat daar nu een golf van geweld mee dreigt uit te breken in de VS, is een gevolg dat men wel kon vermoeden. En dat bovenop de chaos die er al is (door afbraak van economie en voedselzekerheid). De haat van ‘links’ in Amerika kennen we reeds (o.a. door George Soros gesponsorde Black Lives Matter, Antifa, enz., en door de media vergoelijkt)… Men zegt dat de rellen die we in 2020 zagen, niks zullen zijn vergeleken met wat nu zal komen in Amerika… Deze nacht komt er alvast de ‘night of rage’, of de ‘nacht van de razernij’. Laten we bidden voor onze medechristenen in de VS.

Bron: LifeSiteNews