In een recente videotoespraak roept Aartsbisschop Carlo Maria Viganò op om zich te blijven verzetten tegen de Grote Reset, of de oprichting van een Nieuwe Wereldorde, en riep hij diegenen die zich verzetten op om een “Anti-globalistische alliantie” te vormen.

Aartsbisschop Viganò ziet duidelijk dat er een wereldwijde machtsovername plaatsvindt:

Sinds twee jaar zijn we getuige geweest van een globale staatsgreep waarbij de financiële en ideologische elites erin geslaagd zijn om de controle te krijgen over delen van de nationale regeringen, publieke en private instellingen, de media, het rechtssysteem, politieke en religieuze leiders.

Al deze zijn, zonder onderscheid, tot slaaf gemaakt van deze nieuwe meesters die hun handlangers macht, geld en sociale bevestiging geven. Grondrechten, die tot gisteren als onschendbaar werden voorgesteld, zijn met voeten getreden in naam van een noodsituatie: vandaag een noodsituatie op gezondheidsgebied, morgen een ecologische noodsituatie en daarna een internet-noodsituatie.

Deze wereldwijde staatsgreep ontneemt burgers elke mogelijkheid van verdediging, aangezien de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht medeplichtig zijn aan de schending van de wet, justitie en het doel waarvoor ze bestaan. Het is een wereldwijde staatsgreep omdat deze criminele aanval op burgers zich uitbreidt tot de hele wereld, met zeer zeldzame uitzonderingen.

Viganò maakt uiteindelijk duidelijk waar het om gaat:

Het is de Great Reset van het World Economic Forum, de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Het is het plan van de Nieuwe Wereldorde, waarin een Universele Republiek iedereen tot slaaf maakt en een Religie van de Mensheid het Geloof in Christus annuleert.

In dit licht wenst de Aartsbisschop dat er een soort alliantie wordt opgericht van al diegenen die zich hiertegen verzetten:

In het licht van deze wereldwijde staatsgreep is het noodzakelijk om een ​​internationale anti-globalistische alliantie te vormen, die al diegenen verzamelt die zich willen verzetten tegen de dictatuur, die niet van plan zijn slaven te worden van een gezichtsloze macht, die niet bereid zijn om hun eigen identiteit, hun eigen individualiteit, hun eigen religieuze geloof op te heffen. Als de aanval wereldwijd is, moet de verdediging ook wereldwijd zijn.

Wat Viganò hier zegt klopt wel, maar hij roept politieke en religieuze leiders, intellectuelen en alle mensen van goede wil op om zich te verenigen in deze alliantie, die in zijn ogen geen geestelijke, maar een werkelijk fysieke alliantie dient te zijn, met “een antiglobalistisch manifest” en “concrete alternatieven” voor een politiek programma, “geïnspireerd door het algemeen welzijn, de morele beginselen van het Christendom, traditionele waarden, bescherming van het leven en het natuurlijke gezin, bescherming van zaken en werk,… etc.

Hij spreekt over het samenbrengen van naties die het juk willen ontsnappen van de tirannie van de Nieuwe Wereldorde en hun soevereiniteit willen behouden; en bovendien overeenkomsten sluiten met naties en volkeren die hun principes delen. Hij wil de wereld uiteindelijk bevrijden van deze Satanische greep.

Maar het probleem hier is dat, zoals Viganò in het begin van zijn betoog reeds zei, de overname globaal is: wereldwijd. De tentakels van de vrijmetselarij zitten doorgedrongen in elk land en in alle lagen van de maatschappij. Ieder land in de wereld doet mee met de Grote Reset, van de VS, Canada, Australië, tot ieder land in Europa. Zelfs de “christelijke” Victor Orban van Hongarije wil dat iedereen zich laat injecteren met het experimentele Covid-vaccin! En Rusland en China zitten uiteraard ook mee op de kar, niet enkel wat betreft de lockdowns en de vaccinatie, maar ook de invoering van een digitale munt en een Big-Brother maatschappij.

De leiders van de landen dan, die effectief weigerden mee te gaan, en die zich bvb. verzetten tegen de lockdowns en de Covid-vaccinatie, werden in koelen bloede vermoord. Dit omvatte de presidenten van Haïti, Tanzania en Burundi. Ze werden zonder pardon vervangen door leiders die wél slaafs de agenda van de Grote Reset ten uitvoer willen brengen.

Er is dus geen enkel land dat niet is overgenomen door deze elites…

Deze wereld is aan z’n eind gekomen. We zitten in de laatste fase, de laatste jaren vóór de Wederkomst van Christus. Het kwaad zal tot z’n hoogtepunt komen in de vorm van deze Ene-Wereldorde en een ene-wereldreligie, onder leiding van de Antichrist. Daarna zal de macht van Satan definitief gebroken worden.

Verzet moet er zeker komen, door niet te plooien om de vaccins of uiteindelijk het merkteken (van het Beest) te nemen, zoals Christus ons ook heeft opgedragen in de profetische boodschappen van het Boek der Waarheid. Ook dienen we vast te houden aan de ware Leer van de Kerk.

Maar wijzelf vrezen dat Mgr. Viganò in dit opzicht een iets te wereldse oplossing naar voor schuift; wij denken dat dit eerder een ‘geestelijke alliantie’ moet zijn: allen verenigd in gebed tégen de plannen van de Antichrist. Eerst en vooral moet er bekering komen, en het kwaad kan enkel tegengehouden/afgezwakt worden door gebed. Zonder intense bekering en zonder gebed kan men de strijd niet winnen. We strijden niet tegen vlees en bloed, maar tegen de boze geesten, tegen Satan en zijn trawanten. Maar uiteindelijk moet en zal de Schrift in vervulling gaan.

Maar in alle geval: wij willen God danken voor zo’n moedige herder als Mgr. Viganò, één van de weinige lichtbakens in onze Kerk vandaag. Iemand die allen moed inspreekt en de Nieuwe Wereldorde radicaal afwijst!

Bron: Remnant Newspaper

De redactie Avatar

Published by

Categories:

10 reacties op “Aartsbisschop Viganò roept op tot verzet tegen de ‘Grote Reset’”

  1. Jacob de Meerdere Avatar
    Jacob de Meerdere

    Jacob de Meerdere,
    Beste broeders en zusters,
    Ik kan onze lichtbaken aartsbisschop Vigano alleen maar ondersteunen.

    Er moet een Wereldwijd Kruistocht Gebeds Legers komen van Soevereine Gebeds Ridders & Ridders Dams van Gebed van JEZUS & MARIA.

    Ik heb de struktureel van De Belgische Soevereine leden van Sint – Jacob S. O. N.
    Daarmee kunnen wij een heel Kruistocht Gebeds Leger van Ridders en Ridder Dams oprichten.
    De Ridders zijn tot de tanden zwaar bewapent, zonder dat ene druppel bloed zal vloeien.

    Dat zou ook nooit de bedoeling zijn van O. L. Heer Jezus en Maria.
    Dus bestaat het zwaard van deze Gebeds Ridders uit hun TONG.
    Duizenden Gebeds Ridders kunnen zoveel meer, dan geen bloedig gewapende oorlog mogen voeren, als mag gebeuren voor Gods liefde dan het vredesrijk God ook sneller nederdalen.

    Is het mogelijk om onze voortrekker de lichtbaken aartsbisschop Vigano van dit schrijven op de hoogte te brengen.
    Mijn bedoeling is niet om sommige ridderordes massa’s geld aan te verdienen en moet allemaal wat democratische zijn.
    Waarom omdat iedereen moet kunnen meedoen, dat zou Heer Jezus ook zo wensen.

    Ik zelf ben zwaar ziek, maar een hele goede geest en beperk mij tot bidden en oplossingen brengen en geloof sterk in een Kruistocht Gebeds Leger van Ridders M/ V, over de gehele wereld.
    Een Gebeds Leger dat de klok rond bid, dat Heer Jezus zich nooit eenzaam mag voelen.
    Onze Hogepriester Heer Jezus, want hij staat nog steeds boven de Vicaris Benedictus de XVI en er kan maat ene goede echte levende ware paus zijn
    Mvg,
    Erwin J L E J Mennens
    Ik hoop dat je mij wilt helpen om Gods Grotere doel te bereiken.
    🙏❤️🙏❤️🙏❤️😇 Amen.

    1. agnesmaars Avatar
      agnesmaars

      Dat lijkt mij een heel goed plan, en wil mij erbij aansluiten. Graag wil ik informatie om het op te zetten.
      Thuis bid ik al de kruistocht gebeden, rozenkrans enz, enz.

  2. Anna Avatar
    Anna

    Redactie van RESTKERK, heel veel dank dat u gehoor heeft willen geven aan mijn oproep en dit artikel van Mgr. Vigano heeft willen plaatsen!

  3. Joseph Avatar
    Joseph

    Geweldige oproep, Mgr. Vigano is een lichtend voorbeeld voor veel traditionele gelovigen, laten wij voor hem bidden.

  4. Louise Avatar
    Louise

    Ja ,een heel goed plan uitgaande van de woorden;’We strijden niet tegen vlees en bloed, maar tegen de boze geesten, tegen Satan en zijn trawanten. Maar uiteindelijk moet en zal de Schrift in vervulling gaan’. Ja ,ik sluit me aan om mee te strijden met geestelijke wapens,met gebed.

  5. Paul Avatar
    Paul

    Maranatha. Kom Heer Jezus, kom.

  6. Hero de Jong {PdH} Avatar

    het is ook de bedoeling van WEF/NWO, dat er volks`opstanden komen — ja, op het kritieke moment, zullen zij zelfs *escalateurs* inschakelen …!!

  7. Joseph Avatar
    Joseph

    Erg fijn om te zien dat Mgr. Vigano bij restkerk een podium krijgt. In het Katholiek Nieuwsblad wordt Mgr. Vigano door hoofdredacteur Anton de Wit voor van alles beschuldigd. Maar het Katholiek Nieuwsblad is het misselijke propaganda blaadje van de linkse vriendjes Mgr. De Korte en Paus Franciscus en Anton de Wit is een vreemdganger die een verhouding had met de directeur van het Katholiek Nieuwsblad, beiden gehuwd.

  8. Jacob de Meerdere Avatar
    Jacob de Meerdere

    Beste broeders en zusters,
    Bij deze kan zich aanmelden om lid te worden van de Kuistocht Gebeds Leger van Ridders en Ridders Dams van Jezus & Maria.

    Alle Orthodoxen Room Katholieken Christenen
    Zijn welkom, ook de vele bedlegerige zieken kunnen Gebeds-Ridders worden en bidden vanuit hun ziekbed.

    Hoe meer Gebeds-Ridder-Zielen er mee bidden, des te meer de vreugde van de Heer die zal over ons neerstrijken.

    Wat hebben wij nodig:

    Uiteraard Gebeds-Ridders M/ V
    Priesters
    Iemand die een webstek kan in een steken
    Ook moet iedereen kunnen meedoen, bvb de allerarmste, want wij zijn allen kinderen Gods.

    Mogelijk een video opstelling in een kapel waar de Kruistocht-Gebeds-Ridders M/V, wekelijks de Heilige Eucharistie kunnen volgen uit hun bed en heel mooi gebaar naar die duizenden zieken.?? ( ook gelet het Griep virus.)

    Daarom wil ik echt democratisch houden aan max € 5,00 en allen om de kosten te dekken en ook de allerarmste een symbolische € 1,00 aan te bieden die echt niet kunnen en elke cent nodig hebben om te overleven.
    Gebeds-Ridders zullen nooit van elkaar weten dat arm of rijk zijn en blijven onze lippen zwijgen.

    Om de reden dit voor God niet van belang is en een elke Gebeds-Ridder M/ V is even belangrijk voor God.
    Als er personen wil mee helpen en denk mogelijk aan Hu en Mi voor de opstart zou dat welkom zijn
    Giften zijn steeds welkom, maar niets groots,
    Wij willen in geen geval de Tempeliers al voorbeeld nemen, wat mij weer droevig maakt.

    U kunt ons bereiken:
    ordevansintjacob.belgium@gmail.com
    Gsm: 0468 24 23 32.

    Voor alle duidelijkheid is De Belgische Soevereine Orde van de Leden van Sint-Jacob op de Kapelberg S. O. N. ( stichting van Openbaar Nut.)

    Met andere woorden de Gebeds-Kruistocht-Ridders M/V, staan onder de volledige bescherming van deze Orde van Sint-Jacob.
    En volledig Soeverein gelijk ook Heer Jezus-Christus ook een Soevereine Rechter is.
    Dat wil zeggen dat niemand ons mij kan bevelen en hebt week geleden uitgetest en stonden met rug tegen de muur.
    Ik wil ook geen misbruik van maken.
    Maar onze mensen moeten kunnen beschermt worden indien nodig zou zijn en hopen dat allen eerlijk zullen zijn.
    Erwin Mennens.

  9. Zuster S Avatar
    Zuster S

    Waarom praat u zo over de Tempeliers broeder? Ik ben een Tempelier zorg voor de armen en hulpbehoevende. Daklozen en dieren. Vind het jammer dat u zo over de Tempeliers praat broeder. +++nnDnn+++

    En zuster die in hart en nieren een Tempelier is.