Film over het leven van de Heilige Veronica Giuliani – mystica en gestigmatiseerde

Nog niet zo lang geleden verscheen er een prachtige film over de Heilige Veronica Giuliani, één van de grootste mystici die ooit hebben geleefd. Ze is bij ons vrij onbekend. Vanaf haar geboorte was ze door God uitverkoren om een religieuze te worden en te worden overstelpt met mystieke genaden, om tot slot een zeer grote heilige te worden.

Ze kreeg meer visioenen dan gelijk welke andere heilige, en ze was bovendien gestigmatiseerd. De Zalige Paus Pius IX zei over haar:

“Ze is niet gewoon een heilige, maar een reus in heiligheid.”

En Paus Leo XIII zei dat enkel de H. Moeder Gods haar overtrof in heiligheid.

Ze werd geboren op 27 december 1660 in Mercatello en kreeg de doopnaam Ursula. Op 17-jarige leeftijd ging ze het klooster van de kapucijnen in Citta di Castello in Umbrië binnen en nam de naam Veronica aan. Ze bleef daar tot haar dood op 9 juli 1727.

De film is Italiaans met Engelse ondertiteling, maar u kunt op youtube zelf rechtsonder op ‘automatisch vertalen’ klikken en daar Nederlands selecteren.

Van harte aanbevolen! Het is een heilige voor onze tijd!