In Zimbabwe zijn enkel volledig gevaccineerden toegelaten in de H. Mis

In Cyprus is een groene coronapas nodig om kerken binnen te mogen en H. Missen te kunnen bijwonen. In Zimbabwe is men reeds een stap verder gegaan: daar mogen nu enkel nog volledig gevaccineerden de kerken binnen om de H. Mis bij te wonen. Ook de priester die de H. Mis celebreert moet volledig gevaccineerd zijn.

Op 15 augustus stuurde Aartsbisschop Ndlovu een brief naar alle priesters, religieuzen en gelovigen. Hij schreef dat “de beslissing van de overheid om enkel volledig gevaccineerde parochianen en bedienaren toe te laten tot het bijwonen van de H. Mis en andere kerkelijke diensten, waarbij men alle protocollen van het Ministerie van Volksgezondheid (van Zimbabwe) en de WHO opvolgt, goed werd ontvangen door de gelovigen.”

De leiders van de Kerk (dus de bisschoppen van Zimbabwe) moeten er nu op toezien dat die protocollen “strikt nageleefd” worden; inclusief “het dragen van een masker, sociale afstand, handen ontsmetten.” Indien dit niet wordt gedaan, dan is er volgens Mgr. Ndlovu een risico dat de H. Mis een “superverspreider” van het vermeende virus wordt. Hij voegde er ook aan toe dat enkel volledig geïnjecteerde priesters de H. Mis mogen celebreren.

Dit betekent voor alle Zimbabwaanse katholieken die zich niet laten injecteren: ondergronds gaan, in schuilkerken.

Vandaag in Zimbabwe, morgen in Nederland of België? We zijn hier tenslotte een even grote bananenrepubliek.

Bron: Gloria news