Bisdom Roermond roept op tot gebed voor Mgr. Smeets die hersentumor heeft

Op 18 juli startte het bisdom Roermond een noveen voor bisschop Harrie Smeets van Roermond, die negen opeenvolgende zondagen wordt gebeden in de basiliek in Sittard. Mgr. Smeets heeft een hersentumor en wordt behandeld, maar moet niet op volledige genezing rekenen. In juni kreeg de bisschop een herseninfarct, waarna hij rust nam. Na grondig onderzoek bleek hij hersenkanker te hebben.

De gebedsvieringen van 18 juli tot 12 september zijn elke zondagmiddag om 17.00 uur in de basiliek in Sittard. Tijdens deze gebedsvieringen wordt gebeden voor bisschop Smeets en voor alle ernstig zieken. De noveen kan worden meegebeden via een livestream. Men kan uiteraard ook zelf een persoonlijke noveen bidden, of een ander gebed.

Toen het bisdom Roermond de ziekte van bisschop Smeets bekendmaakte op 2 juli, reageerden de Nederlandse bisschoppen geschrokken en zegden hun gebed toe “om kracht naar kruis voor de bisschop en zijn bisdom.” Wie de noveen mee wil bidden, vindt de link op de website van het bisdom Roermond.

Uiteraard bevelen wij aan om niet enkel voor de lichamelijke genezing te bidden van Mgr. Smeets, maar vooral voor de redding van zijn ziel. Mgr. Smeets riep eerder dit jaar op om de kerken in zijn bisdom open te stellen voor de vaccinatie, en ging een kijkje nemen in een kerk waar de priester dit had toegelaten.

Bron: Rkkerk.nl