Bergoglio ontmoet door Paus Benedictus verwijderde Aartsbisschop en geeft hem zijn bisschopsring terug

Bergoglio heeft Aartsbisschop-emeritus Róbert Bezák van Slovakije (die sinds 2013 in Italië woont) ontvangen in een privé-audiëntie met lunch en hem zijn bisschopsring teruggegeven. Bezák was in juli 2012 door Paus Benedictus XVI uit zijn ambt gezet wegens zijn heterodoxe standpunten omtrent vrouwelijke priesters, celibaat en voorhuwelijkse seks.

Volgens Tyzden.sk had Bergoglio tijdens een lunch een lange conversatie met de ‘gepensioneerde’ Aartsbisschop van Trnava, Róbert Bezák. Op 24 juni celebreerden ze samen de H. Mis en daarna gaf Bergoglio hem zijn bisschopsring terug, die hij jaren geleden naar het Vaticaan had opgestuurd bij één van zijn smeekbrieven om zijn zaak te herzien.

Bezák werd in april 2009 door Paus Benedictus XVI benoemd tot Aartsbisschop van Trnava, Slovakije, toen hij slechts 49 jaar oud was. Vanaf het begin wilde hij een ‘open kerk’ promoten. Hij denigreerde verschillende keren zijn voorganger Ján Sokol, voor zogezegd financieel wanbeheer.

Tijdens een apostolische visitatie in januari 2012, geleid door Mgr. Jan Baxant van Litoměřice , werd gevonden dat Bazák zelf schuldig was aan het uiten van verklaringen die tegengesteld zijn aan de Leer van de Kerk wat betreft vrouwelijk priesterschap, celibaat en voorhuwelijkse seks. In juli 2012 werd Bezák verwijderd uit zijn ambt. Sinds december 2013 woont hij in het klooster van de Redemptoristen in Bussolengo, nabij Verona, Italië.

Bron: Gloria News