Onlangs werd een luchtfoto vrijgegeven van de werf van het enorme ‘Abrahamtische Familiehuis’ in Abu Dhabi, dat ontworpen werd naar aanleiding van het Document over Menselijke Broederlijkheid, dat op 4 februari 2019 werd ondertekend door Bergoglio en Al-Tayeb in Abu Dhabi, en waarin staat dat alle religies “door God gewild” zijn. Ook in Duitsland, in Berlijn, zijn de constructiewerkzaamheden van het ‘Huis van Eén’ begonnen, een “tempel” waarin Christenen, Joden en Moslims samen zullen komen om te bidden.
De overheid van de Verenigde Arabische Emiraten zei dat het project “bruggen bouwt tussen menselijke beschavingen en hemelse boodschappen” en een fysieke manifestatie is van Bergoglio’s ketterse Abu Dhabi Document.
Ook werden de namen van de drie gebedshuizen bekendgemaakt. De moskee wordt vernoemd naar de groot-Imam van Al-Azhar, El-Tayeb; wat moet doorgaan als kerk, zal vernoemd worden naar Bergoglio – in de veronderstelling dat hij reeds een heilige is: de St. Franciscuskerk; en de synagoge zal worden vernoemd naar de bekende rabbi Moses ben Maimon.
De naamgeving is volgens de regering van de VAE een erkenning van het werk van El-Tayeb, Bergoglio en Maimonides.

Het project, dat volgend jaar zal geopend worden voor het publiek, werd ontworpen door de Brits-Ghanese architect David Adjaye, die de wereldleiders aan het World Economic Forum vertelde dat zijn project duidt op de “drie-eenheid van dit Abrahamitisch geloof”.
Er is ook een website gewijd aan dit project: Forhumanfraternity.org, waarin onder andere het Document over Menselijke Broederlijkheid en de ledenlijst van het ‘Hoger Comité’ staan gepubliceerd. De introductieslogan luidt: “Hoe kan nieuwsgierigheid en dialoog vrede brengen aan de wereld?”
De oorspronkelijke ondertekende documenten worden intussen in een glazen schrijn bewaard, alsof het om kostbare manuscripten gaat.

Huis van Eén in Berlijn
In Berlijn dan, zullen binnenkort ook Christenen, Joden en Moslims onder één dak kunnen aanbidden. Het project is het initiatief van de Protestantse voorganger Gregor Hohberg, Rabbi Andreas Nachama en Imam Kadir Sanci.

De ‘tempel’ zal gebouwd worden op de fundamenten van de 13de-eeuwse Sint-Petruskerk die tijdens WOII zwaar werd beschadigd en tijdens het communistisch bewind van de DDR werd gesloopt.
Het was Wolfgang Schäuble, president van de Bundestag, die de eerste steen legde. Hij benadrukte het belang van deze “locatie van tolerantie en openheid” om “openheid en dialoog te promoten” en “fanatisme en geweld te bestrijden”.
Bron: Guardian, Gloria News