Bergoglio benoemt Aartsbisschop Arthur Roche – een gezworen vijand van de Tridentijnse Mis – tot Prefect van de Congregatie van de Goddelijke Eredienst

Bergoglio heeft vandaag Aartsbisschop Arthur Roche benoemd als de nieuwe Prefect van de Congregatie van de Goddelijke Eredienst, en Aartsbischop Vittorio Viola wordt de Secretaris. Beiden staan bekend als modernist en anti-traditiegezind.

Mgr. Arthur Roche was onder Kardinaal Sarah – de vorige Prefect van de congregatie – de Secretaris. Hij wordt nu gepromoveerd tot Prefect, en Mgr. Viola – tot nu bisschop van Tortona – wordt de Secretaris.

Zowel Mgr. Roche als Mgr. Viola staan te boek als notoire modernisten. In februari lanceerde Mgr. Roche in een brief nog een aanval tegen de Traditionele Latijnse Mis. Hij was ook voorstander van het afdwingen van handcommunie als ‘coronamaatregel’, en steunde deze maatregel die een Amerikaanse bisschop had ingevoerd middels een brief die hij als Secretaris van de Congregatie had ondertekend, maar dat niet de handtekening had van Kardinaal Sarah – de toenmalige Prefect.

Ook Mgr. Viola is een zeer fel tegenstander van de Traditionele Latijnse Mis en een leerling van de modernistische school.

Viola werd in 1993 gewijd door zijn mentor, Mgr. Brandolini, een leerling, medewerker en confrater van de beruchte Aartsbisschop Bugnini, één van de architecten van de Nieuwe Mis van Paulus VI, van wie vorig jaar met harde bewijzen aangetoond werd dat hij banden had met de Vrijmetselarij. Mgr. Brandolini gebruikte de bisschoppelijke ring van Kardinaal Bugnini, en gaf die later door aan Mgr. Viola. Met die ring, werd ook de ‘geest’ van Bugnini doorgegeven aan Brandolini en vervolgens aan Viola.

Brandoloni verklaarde in 2007 na de publicatie van Summorum Pontificum:

“Vandaag is een droevige dag voor mij… Ik kan amper mijn tranen weerhouden. Een hervorming is ongedaan gemaakt, waarvoor velen gewerkt hebben en grote offers hebben gebracht, enkel bezield door het verlangen om de Kerk te vernieuwen.”

Bron: Vaticannews