Bergoglio: Wereld heeft nood aan “vaccins, broederlijkheid en hoop”

Eigenlijk is het de moeite niet om hierover te berichten, maar omdat er uit het Vaticaan zeer weinig nieuws komt de laatste tijd, willen we toch even een licht werpen op enkele recente uitspraken van Jorge Bergoglio: steeds maar holle en lege woorden van een globalist/humanist.

Tijdens een toespraak aan het Diplomatieke korps van het Vaticaan op 8 februari zei Bergoglio:

“Samen met vaccins zijn broederlijkheid en hoop, als het ware het medicijn dat we nodig hebben in de wereld van vandaag.”

Welke hoop? Hoop dat alles weer “normaal” wordt? Dat we terug kunnen naar ons oude leventje? Of eerder hoop op de Grote Reset van Klaus Schwab en de globalisten, en de uitrol van hun Nieuwe Wereldorde?

De christelijke hoop is echter de hoop op Christus en het eeuwig leven. Verschillende katholieke commentatoren vroegen zich af of de Eucharistie niet hét Medicijn is dat de wereld nodig heeft.

Vader John Stone merkte op:

“Vaccins? Broederlijkheid? Hoop? Ik dacht dat de Sacramenten het medicijn waren dat de wereld van vandaag nodig heeft. *zucht* : EEN ANDERE RELIGIE”

Dan was er op 12 februari nog een ontmoeting met het Europees Instituut voor Internationale Studies, waarbij ze een boek overhandigden met als titel: “De cultuur van Ontmoeting: Internationale Relaties, Interreligieuze Dialoog en Vrede”, met daarin o.a. de “vruchten” van de ontmoeting in Stockholm in oktober 2019.

Bergoglio bedankte de leider van de delegatie, Kardinaal Anders Arborelius, voor de steun die de Kerk in Zweden heeft gegeven aan dit “initiatief ten voordele van het promoten van dialoog tussen religies in dienst van de eenheid van onze menselijke familie.”

 

Bron: Gloria.tv; VaticanNews