Vaticaanse Star-Wars-Kerststal wordt niet gesmaakt

De Kerststal op het Sint-Pietersplein anno 2020 wordt door heel wat katholieken niet gesmaakt. Zelfs op reguliere media, tot aan Reuters toe, wordt de Kerststal bespot.

Reuters maakte de vergelijking met Darth Vader, een figuur uit Star Wars en kopte vanmorgen: “Darth Vader Kerstscène krijgt aardse duim naar beneden“.

Op sociale media begon ook een meme te circuleren van één van de figuren van de kerststal die een Vaticaanse vlag op de maan plantte:

Ook op Twitter werd de Kerststal fel bediscussieerd. Diaken Nick Donnely noemt de Kerststal “De verpersoonlijking van de Kwade Macht” en merkt invloeden op van oude afgodische cultussen: “Inheemse afgoderij heeft echt z’n greep op het Vaticaan, nietwaar?”

Raymond Arroyo van EWTN noeme de Kerstscène “erger dan het was aangekondigd”. Hij ziet er Baby Yoda (nog zo’n Star-Wars figuur), die komt uit de ‘Fisher-Price ruimteman’.

Damian Thompson, die recent nog zijn ontslag kreeg bij Catholic Herald, zei dat het Vaticaan Pachamama een “prachtige” make-over heeft gegeven, voor het Kerstspecial.

Een Libische tot het Christendom bekeerde Moslim in Ierland, schreef op Twitter dat “mijn geloof belangrijker is dan jullie goddeloos liberalisme” en dat de Kerstscène “meer lijkt op een uitverkoop in de garage van een drugsverslaafde.”

Bron: Gloria news