Bergoglio slaat handen in elkaar met de Rotschild familie en de Rockefeller Foundation en lanceert ‘Raad voor Inclusief Kapitalisme met het Vaticaan’

Wie de geschiedenis een beetje kent, weet dat de namen Rockefeller en Rotschild verbonden zijn aan zeer rijke en machtige elites die achter de schermen de banken en veel bedrijven beheersen. De namen zijn steevast verbonden met begrippen zoals de Bilderbergconferenties, de Trilaterale Commissie, en The Council on Foreing Relations. Bergoglio slaat nu de handen in elkaar met deze figuren en met leiders van grote internationale bedrijven en lanceerde op 8 december samen de ‘Raad voor Inclusief Kapitalisme met het Vaticaan’, wat wordt omschreven als een nieuwe alliantie van het Vaticaan met ’s werelds grootste bedrijven. De woorden die op de website gebruikt worden, zijn net dezelfde als deze die Klaus Schwab van het WEF in zijn mond nam toen hij over de Grote Reset sprak. De oprichting van de raad kan gezien worden als een uitvloeisel van Bergoglio’s recentste initiatief in Assisis: ‘De Economie van Franciscus.’

Op 8 december is de Raad voor Inclusief Kapitalisme met het Vaticaan, kortweg ‘de Raad’, gelanceerd onder leiding van Bergoglio. Het gaat om een ‘historisch nieuw partnerschap tussen enkele van ’s werelds grootste investeerders, bedrijven en het Vaticaan’.

Met de oprichting van de Raad ‘wordt de urgentie benadrukt om gezamenlijk het kapitalisme te hervormen tot een krachtig mechanisme voor het welzijn van de mensheid op basis van morele verantwoordelijkheid en marktvereisten’. De Raad nodigt bedrijven uit om ‘een economische basis voor de wereld te leggen die eerlijker, inclusiever en duurzaam is’.

De Raad wordt geleid door een groep wereldleiders en CEO’s van grote bedrijven, ‘Hoeders van inclusief kapitalisme’ genoemd, die jaarlijks een ontmoeting hebben met Bergoglio. De leiders vertegenwoordigen meer dan 10,5 biljoen (of 10500 miljard) dollar aan beheerd vermogen.

De lijst met Hoeders bevat enkele opmerkelijke namen. We komen onder meer Kenneth Frazier tegen, algemeen directeur van farmareus Merck. Ook Alex Gorsky, directeur van farmagigant Johnson & Johnson, staat op de lijst. Dit bedrijf werkt momenteel aan een coronavaccin. Eén van de bestuursleden van Johnson & Johnson, Mark Weinberger, is ook een Hoeder. Tot slot nog een opmerkelijke naam op de lijst: Rajiv Shah, voorzitter van de Rockefeller Foundation.

Afbeelding

Oprichter van de Raad is niemand minder dan Lynn Forester de Rothschild. “Deze Raad zal de waarschuwing van paus Franciscus volgen om te luisteren naar de noodkreet van de aarde en de noodkreet van de armen, en tegemoetkomen aan de eisen van de samenleving voor een rechtvaardiger en duurzamer groeimodel,” zei De Rothschild, die ook één van de ‘Hoeders’ is.

Grote Reset

De oprichting van de Raad is onderdeel van de Grote Reset, stelt oud-journalist en ondernemer Willem Middelkoop op Twitter. Aartsbisschop Carlo Maria Vigano waarschuwde hier enkele maanden geleden al voor in een open brief aan president Trump. Middelkoop spreekt overigens al langer over de Grote Reset. Begin november kondigde het magazine ‘Time’ ook al de Grote Reset aan:

Uiteraard mag het duidelijk zijn dat ‘inclusief kapitalisme’ niets anders is dan een verdoken vorm van communisme.

Bron: LifeSiteNews; Ninefornews; Centralcharts